До суду скеровано обвинувальні акти щодо незаконного вилову риби на суму понад 1,3 мільйона гривень

Дата: 03.07.2024 12:08
Кількість переглядів: 394

Фото без опису

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури до суду скеровано три обвинувальних акти за фактами незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяли істотної шкоди (ч. 1 ст. 249 КК України).

Так, у квітні 2024 року житель Чечельницької територіальної громади Гайсинського району Вінницької області із використанням двох промислових сіток здійснив незаконний вилов водних біоресурсів: 176 екземплярів риби виду «карась сріблястий» та 1 екземпляр риби виду «окунь», на ставку в одному із сіл Чечельницької територіальної громади, чим завдано шкоду водній екосистемі в розмірі 281418 грн.

Цього ж місяця ще двоє мешканців Чечельницької територіальної громади здійснили незаконний вилов риби у одному із сіл громади за допомогою сіток та здобули водні біоресурси в кількості 628 особин, а саме: карася сріблястого 608 екземплярів, плітки 14 екземплярів та окуня 6 екземплярів, що спричинило істотну шкоду на суму 1002116 грн.

Також, у травні поточного року мешканець Соболівської територіальної громади Гайсинського району Вінницької області із використанням двох промислових сіток здійснив незаконний вилов водних біоресурсів: 45 екземплярів риби виду «карась сріблястий» та 1 екземпляр риби виду «сазан», у руслі ставка в межах одного із сіл Соболівської територіальної громади, чим завдано шкоду водній екосистемі в розмірі 74851 грн.

За вчинені кримінальні правопорушення, в разі доведення вини у суді, зловмисникам загрожує покарання у виді штрафу від 17 тис. грн до 51 тис. грн або пробаційного нагляду на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних