Тепличани вшанували пам'ять жертв Голокосту

Дата: 27.05.2024 17:20
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Є речі, про які говорити ніколи не забагато. Це речі, які нас виховують, дозволяють переосмислити самих себе та зробити кращими наступні покоління.

 

Однією з важких незагоєних ран в історії України є Голокост в Другій світовій війні. Жертвами злочину стали близько півтора мільйона українських євреїв. Нацисти знищили їх як соціокультурну й етнорелігійну спільноту.

 

Масові розстріли мирного населення фашистськими окупантами були й на Тепличчині в травні 1942 року під час окупації. На той час в Теплику проживало 65% єврейського населення. Тоді нацисти влаштували теплицьке гетто. 80% євреїв Теплика — війни не пережили.

 

Ці трагічні події завжди були в пам'яті тепличан. Не одне покоління місцевих жителів шанували пам'ять невинно вбитих. Тому сьогодні, 27 травня, у 82 роковини розстрілу, у Теплику згадали страчених невинних жертв нацистської людиноненависницької політики. До могил жертв нацизму було покладено квіти і відправлено поминальні панахиди.

 

Ніхто не міг уявити собі, що пам’ятаючи висновки, котрі були після Другої світової війни, хтось зможе знову зробити таке ж саме… Зараз, коли ми бачимо злочини російської окупаційної армії в України – це вже у якомусь сенсі перекриває те, що відбувалося під час другої світової війни. Понад два роки російська федерація вбиває українців, знищує українську націю, практично вчиняє геноцид.

 

Ми обов'язково переможемо окупанта у цій війні, ми вистоїмо – бо правда на нашому боці, і ми завершимо справу наших дідів-прадідів, аби не залишати її у спадок нашим дітям та онукам...


І допоки в наших серцях живе пам'ять – ми перемагаємо.

Пам'ятаймо...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних