Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Аналітичний звіт Комунального закладу «Центр соціальних служб Теплицької селищної ради» за період роботи з 03 січня до 30 грудня 2023 року

Дата: 26.03.2024 16:54
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Комунальний заклад «Центр соціальних служб Теплицької селищної ради» відповідно до чинного законодавства забезпечує надання соціальних послуг сім’ям та особам, які належать до уразливих категорій і потребують їх на постійній основі:

 

Загальні показники здійснення КЗ «Теплицький ЦСС» соціальної роботи з різними категоріями клієнтів у 2023 році

Загальна кількість клієнтів складає 828 сімей/осіб.

Сім’ї, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – сім’ї опікунів/піклувальників, прийомні сім’ї і дитячий будинок сімейного типу

31 сімей/ 40 дітей

 

сім’ям, у яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків

17сімей/51 дитина

 

сім’ям/особам, у яких вчиняється домашнє насильство або є ризик жорстокого поводження з дітьми

20 сімей/39 дітей (1 дитина постраждала) / 52 особи

 

сім’ям, діти з яких перебувають у закладах інституційного догляду та виховання

8 сімей/11 дітей

 

особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

5 осіб

 

сім’ям, у яких є ризик нецільового використання коштів державної допомоги при народженні дитини

73 сімї /115 дітей

 

сім’ям, у яких існує проблема інвалідності

13 сімей/22 дітей

 

постраждалі від збройних конфліктів та тимчасової окупації

 3074 особи/621дитина

 

особам, які перебувають у конфлікті з законом

14 осіб

 

Іншим сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та належать до уразливих категорій (багатодітні сім’ї, одинокі матері/батьки, які проходять процедуру розлучення)

88 сімей/ 112дітей

                                            Сімям військових

108 сім’ї  /184 дитини

 

Реагуючи на повідомлення, звернення та в ході самовиявлення з метою підтвердження/спростування складних життєвих обставин працівниками Центру здійснено первинних відвідувань сімей/осіб – 436.

У ході надання соціальних послуг загальна кількість відвідувань – 813.

Відповідно до визначених потреб сімям та особам надано соціальні послуги:

консультування – 500;

соціального супроводу – 21;

соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування – 9;

інформування – 759;

натуральна (гуманітарна) допомога - 676.

У результаті наданих соціальних послуг задоволено потреби клієнтів:

- сприяння у працевлаштуванні – 27;

- влаштуванні до закладів освіти –10;

- щодо вирішення житлово-побутових проблем, у тому числі поліпшення житлових умов – 458;

- налагодження зв'язків з членами родини чи громадою –509;

- гуманітарної допомоги – 625;

- сприяння в оформленні / відновленні документів, у тому числі для призначення соціальних виплат - 98;

У 2023 році за місцем проживання було відвідано усі сім’ї із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Складені акти оцінки потреб для ініціювання надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів – 5 сімей/9 дітей

Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань Теплицької селищної ради  активно співпрацював з благодійними фондами та організаціями. опрацьовано  480 звернень та 625 осіб задоволено гуманітарною допомогою  одягом і взуттям, засобами гігієни, ковдрами, постільною білизною, подушками.  Першочерговим завданням було забезпечення базових потреб внутрішньо переміщених осіб, також, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, сімей з дітьми до 3-х років, сімей військових.  

З метою соціально- психологічної підтримки населення, яке постраждало від війни, у  11 селах нашої громади   проведено зустрічі з дружинами/матерями військових. В ході зустрічей обговорювалися проблеми, як впоратися з власними емоційними переживаннями, переживаннями дітей, як зберегти сімейні цінності та психічне здоров’я в умовах війни. Охоплено 116 дружин/ матерів військових

З 12 червня до11 грудня, співпрацюючи з громадською організацією  «Ліга соціальних працівників України» виконували завдання в рамках проєкту Міжнародного надзвичайного фонду допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику». Мета проєкту – підтримка дітей та сімей через систему швидкого реагування на надзвичайні ситуації у сфері захисту дітей та надання соціальних послуг, запобігання вторинній інституалізації дітей. У ході роботи фахівцями здійснено моніторинг – 60 сімей/110 дітей, взято до роботи у проєкту – 27 сімей/42 дитини. Усім сім’ям було надано такі послуги: консультування, соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Відповідно до вивчених потреб, сім’ям була надана гуманітарна(натуральна) допомога у вигляді індивідуальних засобів гігієни, ковдр, одягу, канцелярії. Також сформовано запит, щодо можливості забезпечення дітей технічними засобами.

У співпраці з МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я», яка реалізувала проєкт «Тобі слід знати про туберкульоз» проводили заходи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах щодо підвищення мотивації  до медичного обстеження та виявлення випадків туберкульозу.  В ході інформування  населення діагностику пройшли 280 дорослих осіб  та 101 дитина. Підтверджено 3 випадки захворювання. Дітям при обстеженні та лікуванні надавалася гуманітарна допомога - гігієнічні набори. Співпрацюючи, заклад отримав 2  планшети, канцелярські товари, катридж до принтера.

Фондом ООН з питань народонаселення в Україні у 2023 році, з метою удосконалити діяльність консультативної служби (спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі). профінансовано   584 тис грн.. З них: 403 320 грн. - проведення ремонтних робіт у приміщенні; 180 680 грн. - придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря. Проведені ремонтні роботи  двох кабінетів та туалету в адміністративному приміщенні,  придбані необхідні меблі та технічне обладнання. Облаштована окрема кімната для роботи консультативного пункту відповідно до різних вікових груп. Створені умови  забезпечать конфіденційність, стабільність емоційного стану клієнта, його комфорт, затишок та відкритість у спілкуванні, що сприятиме швидшому вирішенню складної життєвої ситуації. Також облаштована кімната для роботи психолога з дітьми. 

Ми продовжуємо працювати й разом віримо у ПЕРЕМОГУ.

 

 Директор                                                     Галина МОСКАЛЬЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь