Медики Теплицького Центру первинної медико-санітарної допомоги – на варті жіночого здоров’я

Дата: 24.01.2024 10:36
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Роль медичної сестри є надзвичайно важливою у медичному закладі. Коли ж йдеться про роботу в сільській місцевості, то до медсестер їхні пацієнти ставляться з особливою довірою й повагою. Адже медсестра – людина, яка живе поруч, по її допомогу можна звернутися у будь-який час.

Серед таких медсестер й Оксана Маслій із Теплицького Центру первинної медико-санітарної допомоги. Вона любить свою роботу, з увагою і турботою ставиться до пацієнтів, які довіряють медсестрі. Як зазначає пані Оксана, їй подобається працювати у професійному колективі. Має підтримку керівництва та можливість постійно самовдосконалюватися.

Новим кроком для професійного розвитку та зростання стало навчання, організоване проєктом «Рання діагностика раку шийки матки у жінок в сільській місцевості», що впроваджується за підтримки USAID в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Під час нього медсестер навчили проводити онкоскринінг для раннього виявлення раку шийки матки у жінок та робити ПАП-тест.

➡️- Під час навчання я дізналася багато цікавої інформації щодо забору, зберігання та транспортування матеріалу. Тепер ці знання активно використовую на практиці, — каже Оксана Маслій.

Сьогодні пані Оксана працює поруч із сімейним лікарем, а також має окремий кабінет, де здійснює забір матеріалів у жінок для діагностування раку шийки матки. Для огляду обладнали спеціальний кабінет, де комфортно пацієнткам та медичному персоналу.

➡️- Я вірю, що наша робота дасть чудовий результат і ми зможемо врятувати чиїсь життя. Адже часто жінки не відвідують гінеколога й навіть не здогадуються про свою хворобу. Перші тижні моєї роботи показують, що пацієнтки зацікавлені в такому обстеженні. Якщо ми починали з 5-6 обстежень на день, то зараз вже приймаємо на онкоскринінг до 20 жінок, — розповідає Оксана Маслій.

Пані Оксана додає, що готова працювати з пацієнтками й надалі. Адже важливо, щоб жінки розуміли необхідність регулярних профілактичних обстежень і не відкладали піклування про своє здоров’я до Перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних