Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага, водії! Ускладнення погодних умов: просимо бути уважними і неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху

Дата: 27.11.2023 17:49
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

Протягом останніх днів спостерігається значне ускладнення погодних умов. Налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах становлять неабияку небезпеку для поїздок. Під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірне виникнення ожеледиці.

Просимо водіїв бути максимально обережними за кермом, дотримуватись безпечної швидкості, дистанції, уникати різких маневрів. За можливості утриматися від поїздок на далекі відстані.

Рекомендації для пішоходів:

  • використовуйте верхній одяг чи головні убори з світловідбиваючими елементами;
  • переходьте вулицю/дорогу тільки у місцях пішохідних переходів і будьте при цьому дуже уважними;
  • менше пересувайтеся вздовж автомобільних доріг.

Щодо криміногенної ситуації, в період з 20 по 26 листопада 2023 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 465 звернення та повідомлення громадян про злочини та інші події. У тому числі 47 подій з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 9 – фактів; шахрайства 6 – крадіжок; 4 – злочинів у сфері обігу наркотичних засобів; 3 – ДТП з травмованими, 1 – факт самогубства та 1 – факт побутового нещасного випадку.

22 листопада близько 08 год 30 хв сталась автопригода між DAF та Mercedes-Benz Actros між селами Куна та Кунка Гайсинського району. За попередньою інформацією слідства, 56-річний житель Тернопільської області, водій DAF не впорався з керуванням та допустив зіткнення із задньою частиною спеціалізованої цистерни автомобіля Mercedes-Benz Actros, під керуванням 56-річного жителя міста Бердичів. Внаслідок аварії кермувальника автомобіля DAF госпіталізовано до лікарні. Результати освідування показали, що водії були тверезі під час керування. Транспортні засоби поміщені на арештмайданчик. За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статі передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

22 листопада районний суд, на підставі зібраних поліцейськими доказів, визнав винуватим 36-річного жителя смт. Теплик Гайсинського району у вчиненні злочину, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Судове рішення набрало законної сили й засуджений уже відбуває призначене йому покарання – арешт терміном на 5 місяців. Досудовим розслідуванням встановлено, що засуджений вчиняв стосовно своєї матері психологічне насильство, систематично ображав жінку, нецензурно висловлювався у її бік, принижував честь та гідність. Працівники поліції неодноразово припиняли протиправні дії чоловіка і складали за це на нього адміністративні матеріали. Попри це, кривдник продовжував знущатись з жінки. Після розслідування слідчі за процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури скерували до суду матеріали провадження з обвинувальним актом і зловмиснику присудили 5 місяців арешту.

За вказаний період, поліцейські виявили 11 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та склали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП. З них: Гайсинське РУП – 4; відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 3; відділення поліції № 1 (смт Теплик) – 2; відділення поліції № 3 (м. Ладижин) – 2.

Шановні громадяни! Працівники поліції вкотре закликають щодо неухильного дотримання Правил дорожнього руху. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями всіх учасників дорожнього руху можливо досягти зниження аварійності на автошлях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь