Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гайсинське районне управління повідомляє: 20 жовтня Уряд України вніс зміни до Правил дорожнього руху

Дата: 02.11.2023 17:55
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

В період з 23 по 30 жовтня 2023 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 436 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. У тому числі 37 подій з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 6 – фактів шахрайства, 5 – ДТП з травмованими, 4 – крадіжки, 3 факти спричинення тілесних ушкоджень, 2 – злочини у сфері обігу наркотичних засобів та 1 факт пропозиції неправомірної вигоди службовій особі).

20 жовтня 2023 року Уряд України вніс зміни до Правил дорожнього руху.

Що зміниться?

  1. Введена практика постійного застосування денних ходових вогнів. Раніше денні ходові вогні (а в разі їх відсутності – ближнє світло фар) повинні були бути увімкнені у світлу пору доби поза межами населеного пункту з 1 жовтня по 1 травня. Тепер такий часовий проміжок скасовано.
  2. Забороняється перевозити дітей,зріст яких менш як 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу.
  3. Також на автомагістралях і дорогах для автомобілів забороняється зупинка поза спеціальними місцями для стоянки, позначеними дорожніми знаками 5.42.1, 5.42.3, 5.43 або 6.15.

 

23 жовтня близько 23 год. 50 хв. у с. Летківка Тростянецької територіальної громади сталась автопригода. За попередньою інформацією слідства, 21-річний водій ВАЗ-21099 не впорався з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди керманич отримав травми, несумісні з життям, двоє його пасажирів 20 та 22 років госпіталізовані.

24 жовтня на спецлінію «102» надійшло повідомлення в якому жителька Іллінецького району повідомила про те, що зіштовхнулась з діяльністю шахраїв. Цього дня заявниця мала намір придбати в телеграм каналі срібні вироби, ноутбук та дитяче крісло. Продавець повідомив, що при збільшенні його рейтингу, вона може отримати кешбек 20 відсотків від усієї суми. Заявниця здійснила на банківську карту шахрая 4 платежі: 8 600 грн., 19 900 грн., 29 800 грн., та 20 000 грн. За фактом шахрайства розпочате кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від трьох до п’яти років позбавлення волі.

За вказаний період, поліцейські виявили 7 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та склали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.. 130 КУпАП. З них: Гайсинське РУП – 3; відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 2; відділення поліції № 2 (смт Тростянець) – 1; відділення поліції № 1 (смт Теплик) – 1.

Працівники поліції вкотре застерігають громадян бути обережними та не поспішати передавати кошти незнайомим особам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь