Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Продам дрова/вугілля/генератори за зниженими цінами»: Гайсинське районне управління застерігає поширених шахрайських схем

Дата: 27.10.2023 16:10
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

В період з 16 по 22 жовтня 2023 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 439 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. У тому числі 45 подій з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 5 фактів спричинення тілесних ушкоджень, 3 – крадіжки, 3 факти злочинів у сфері використання ЕОМ, 2 – факти шахрайства, 2 – злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 2 факти підробки документів 1 – ДТП з травмованими та 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).

З настанням холодів збільшується попит серед населення на придбання дров, вугілля, різноманітних пристроїв на опалення приміщень та подачі електроенергії. Особливо актуальним стають оголошення про купівлю/продаж таких товарів через Інтернет. Нерідко такі повідомлення розміщують аферисти, щоб заволодіти коштами як довірливих покупців, так і продавців. Тому, щоб заздалегідь «розпізнати» шахраїв та не потрапити у тенета їхньої злочинної схеми, поліцейські застерігають громадян бути обережними та не поспішати реагувати на оголошення «Продаємо дрова/генератори/вугілля дешевше».

Зокрема, 16 жовтня на спецлінію «102» надійшло повідомлення в якому заявниця повідомила, що зіштовхнулась з діяльністю шахраїв. 1 жовтня у спільноті «Оголошення Тростянець» місцева жителька натрапила на оголошення про продаж дров. Вирішивши придбати їх, остання зв’язалася з продавцем. Після розмови їй надіслали реквізити «лісництва» для оплати, наголосивши на тому, що все чесно проходить через бухгалтерію і без оплати не завантажуватимуть машину. Перевівши кошти за реквізитами, заявницю запевняли що машину завантажили та водій вже виїхав, а згодом зникли. За фактом шахрайства розпочате кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Цього ж дня до чергової частини Гайсинського районного управління надійшла заява у якій було зазначено, що неподалік с. Кунка Гайсинського району, 28-річна жителька м. Гайсин, керуючи автомобілем Nissan Terrano, з’їхала у кювет. У результаті дорожньо-транспортної пригоди 57-річна пасажирка Nissanбула доставлена до медичного закладу.

За вказаний період, поліцейські виявили 10 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та склали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.. 130 КУпАП. З них: Гайсинське РУП – 1; відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 5; відділення поліції № 2 (смт. Тростянець) – 3; відділення поліції № 3 (м. Ладижин) – 1.

Працівники поліції вкотре закликають щодо неухильного дотримання Правил дорожнього руху. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями всіх учасників дорожнього руху можливо досягти зниження аварійності на автошлях.

 

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                     Віталій ГОЛОВАТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь