Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про намір МПП «ФІРМА ГАРАНТ» отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Дата: 04.10.2023 20:21
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: МАЛЕ ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ФІРМА ГАРАНТ» (МПП «ФІРМА ГАРАНТ»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 13318353. 

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 23800, Вінницька область, Гайсинський район, селище міського типу Теплик, вулиця Коцюбинського, будинок 32, контактний номер телефону: +380 (98) 317-70-34,  адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: garant_201@i.ua. 

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: Вінницька обл., Гайсинський р-н (кол. Теплицький р-н), с. Пологи.

Мета отримання дозволу на викиди: отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкта ІІ групи. 

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: згідно ст. 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» підприємство не підлягає оцінці впливу на довкілля.

Промисловий майданчик «зернотік, ферма» МПП «ФІРМА ГАРАНТ» спеціалізується на вирощуванні зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур, розведенні свиней.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): на проммайданчику розташовано три приміщення для утримання свинопоголів’я. У 2-х приміщеннях знаходяться дорослі свині, відбувається відгодівля свинопоголів’я для подальшої реалізації. Загальна кількість свинопоголів’я на реалізацію   - 2000 голів/рік. В приміщенні №3 знаходяться свиноматки та поросята (свиноматки дають потомство, після чого поросята переводяться на дорощування, а потім на відгодівлю в приміщення №№1,2). Утворений гній під час життєдіяльності тварин вивозиться машиною на гноєсховище. Для  дезінфекції  коліс  автомобілів   при   в'їзді та виїзді  з  території   ферми  обладнаний дезбар’єр.

Доставка зерна на підприємство здійснюється вантажним автотранспортом. На проммайданчику розташовано 4 закритих склади для зберігання зерна, розвантаження та завантаження зерна на склади відбувається за допомогою зернопогрузчика ЗМ-80.

Для очистки зерна від домішок на майданчику розміщено зерноочисний комплекс ЗАВ-40, який призначений для механічної очистки зерна. Приймання зерна здійснюється вантажними автомобілями в завальну яму, далі транспортується в зерноочисний відділ, де встановлено зерноочисне обладнання. Для очистки газопилового потоку від очисного устаткування ЗАВ-40 встановлено циклон ЦОЛ-4,5. Після обробки очищене зерно потрапляє до бункера чистого зерна, а зернові відходи  в  бункери для відходів (2 од.). В зерноочисному відділі встановлено також сепаратор МС10/5. Після очищення зернові культури відвантажуються на вантажний автотранспорт через трубу та транспортуються на склади. 

Також на проммайданчику знаходиться ДКУ. Для захисту зерна від грибкових хвороб на току використовують протруюючу машину ПС-10.

На території підприємства розміщена зерносушка б/н (без назви). Зерно на сушіння надходить через завальну яму.  Зерносушарка б/н працює на природному газу (зріджений газ). Для зберігання палива на території промислового майданчику розміщений наземний резервуар для зберігання газу. Після сушіння зерно відвантажується на вантажний автотранспорт.

На території підприємства розміщено  зерносушку ЗСК-11. На сушіння зерно надходить через завальну яму. Для виробництва тепла для сушки зернових культур встановлено твердопаливну топкову. Вид палива – дрова. Після сушіння, сухе зерно транспортується на склади.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: оксид вуглецю - 3,254 т/рік,  оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO+NO2]) - 1,443 т/рік, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок - 4,2695092932 т/рік, діоксид та інші сполуки сірки (метилмеркаптан, диметилсульфід) - 0,1256 т/рік, сірководень - 0,874 т/рік, диметиламін - 0,214 т/рік, фенол - 0,0078 т/рік, неметанові леткі органічні сполуки (бутан, пропан, альдегід глутаровий, альдегід пропіоновий (пропаналь), кислота капронова, спирт ізопропіловий, 1,2,4-Триазол, вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26511 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець) - 0,7562 т/рік, метан - 2,0925 т/рік, аміак - 2,294 т/рік, вуглецю діоксид - 1026,045 т/рік, азоту (1) оксид [N2О] - 0,02006 т/рік, органічні аміни (5,6 Аміно-(2-параамінофеніл) бензімідазол) - 0,0135 т/рік, сірки діоксид - 0,11 т/рік, натрію гідроксид (натр їдкий, сода каустична) - 0,000031 т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва: не встановлюються для об’єкту ІІ групи.

Перелік заходів щодо скорочення викидів: не передбачаються, відсутні перевищення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів. 

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: не передбачено.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству; для речовин, на які не встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства,  встановлюються  величини  масової витрати.

Із зауваженнями та пропозиціями щодо дозволу на викиди по зазначеному промисловому майданчику звертатись до Вінницької обласної військової адміністрації (Вінницької обласної державної адміністрації) (21050, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Соборна, 70, тел. 0 800 216 433, e-mail: oda@vin.gov.ua).

Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дня публікації повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди.

 

Звернення

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь