Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Просимо звернути увагу

Дата: 18.08.2023 00:34
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

Теплицька селищна рада попереджає жителів громади, що чинним природоохоронним законодавством заборонено спалювання сухої рослинності, стерні, післяжнивних залишків та будь-якого сміття.

Проте, незважаючи на заборону та аномально високу температуру приватні особи та сільгоспвиробники наводячи лад на своїх територіях здійснюють спалювання стерні, сухої природної рослинності та соломи. Дані дії призводять до забруднення атмосферного повітря, знищення тваринного світу.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст. 27 Закону України «Про рослинний світ» забороняється випалювання сухої рослинності або їх залишків.

Згідно статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3 060 грн до 6 120 грн і на посадових осіб - від 15 300 грн до 21 420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6 120 грн до 12 240 грн і на посадових осіб – від 21 420 грн до 30 600 грн.

Рекомендуємо дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, роботи в саду на присадибній ділянці, прибирання прилеглих територій установ, підприємств та організацій, дбайте про довкілля, а також про майно, здоров’я своє та інших людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних