Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

4 червня - День пам’яті дітей, які загинули внаслідок агресії росії

Дата: 04.06.2023 08:14
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

24 лютого російські війська розпочали повномасштабні бойові дії на території України. Російські літаки почали бомбардування українських міст, містечок та сіл.

Сьогодні, коли минуло вже більше року війни проти українського народу, зруйновані сотні шкіл, дитячих садочків, лікарень та пологових, сотні тисяч людей залишилися без домівок, бо пошкоджено або зруйновано вщент тисячі житлових будинків, дитячі смерті рахуються вже, на превеликий жаль, не одиницями і десятками, а кількість загиблих дітей перевалила за сотні. Від початку повномасштабного вторгнення за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, в Україні загинули 483 дитини та понад 984 отримали поранення різного ступеню тяжкості, до рф примусово вивезено понад 121 тисячу дітей. На жаль, і в нашій громаді, яка знаходиться далеко від лінії фронту, не перебуває під окупацією, є дитина, яка загинула від країни-агресора. 

Сьогодні в Україні діти втрачають своїх батьків, свої домівки, у дітей немає звичного життя та дитинства, яке вони мали ще рік тому. І виною всьому війна, яку росія веде проти України. 

Війна завжди приносить за собою жахливі наслідки, і найтрагічнішим з них є втрата життя невинних дітей. Діти є майбутнім кожної нації, і коли їх життя припиняються через війну, це стає великою трагедією, яка вимагає нашої уваги, пам’яті та вшанування. Пам’ять про дітей, які загинули внаслідок агресії країни-терористки, є актом поваги та визнання їхньої невинності та жертовності. Це не просто важлива моральна обов’язковість, але й спосіб нагадати суспільству про страшні наслідки впливу воєнного конфлікту на життя найнезахищеніших.

Вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок війни, не повинно обмежуватись одноразовими заходами. Це має стати постійною цінністю, яка пронизує наскрізь кожного свідомого українця. Нам потрібно винести уроки з минулого і робити все можливе, щоб запобігти повторенню подібних трагедій у майбутньому. 

Саме тому - в день, коли у всьому світі відзначається Міжнародний день дітей, які стали жертвами військової агресії, Верховною Радою України було прийнято постанову «Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України щорічно - 4 червня».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь