Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Привітання селищного голови Руслана Трамбовецького до Дня Соборності України

Дата: 22.01.2023 07:53
Кількість переглядів: 262

22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель.

105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР. 

22 січня 1918 року незалежність була проголошена IV Універсалом Української Центральної Ради, а через рік, в 1919 році, в цей же день на Софійській площі у Києві відбулося офіційне об'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Так вперше за багато століть історичні українські регіони об'єдналися в одну державу. 

Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України - Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка,

- говорилося в універсалі. 

На жаль, фактично об'єднання республік УНР і ЗУНР не відбулося, але сам процес проголошення позначився на політичній ситуації в країні.

 

Йшли роки, змінювалися політичні режими, але незмінними залишалися воля, сила духу, споконвічне бажання жити в мирі, бути господарями у власному домі, на своїй землі, прагнення творити добро та будувати сильну державу разом,  всією нашою великою українською громадою.

Після трьох десятків років незалежності питання соборності України є, на жаль, не менш актуальним. І сьогодні, коли в нашій незалежній державі йде війна, проливається кров, гинуть українці,  їй, як ніколи, необхідна єдність. 

Як у ті непрості часи, так і тепер український народ знову відстоює ідею єдності, соборності та цілісності власної країни. Українські військові вкотре захищають державні кордони від зовнішнього агресора, відстоюють соборність та самостійність України.

Низький уклін всім, хто у скрутні для нашої країни часи постав на захист територіальної цілісності та національних інтересів.

Нехай цей урочистий день утвердить нас у єдності та патріотизмі, додасть кожному ще більшої віри в українську перемогу, наснаги працювати задля блага нашої країни та добробуту наших людей.

Ми обов'язково переможемо у цій війні. 

Віримо в Збройні сили України, підтримуємо наших воїнів.

Все буде Україна!

Слава Україні!  Слава її Героям!

 

З повагою

Селищний голова   Руслан ТРАМБОВЕЦЬКИЙ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь