Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поліцейські затримали п’ятьох членів злочинного угрупування, які спеціалізувались на викраденні кабелю телефонного зв’язку однієї з телекомунікаційних компаній України

Дата: 16.01.2023 14:25
Кількість переглядів: 1043

Фото без опису

Лише за один раз п’ятеро затриманих змогли дістати з-під півтораметрової глибини понад 300 метрів мідного кабелю, вартість якого становить майже 100 тисяч гривень. Трьох крадіїв затримали 11 січня безпосередньо на місці злочину, в полі поблизу села Червоне Гайсинського району. Ще двох, яким вдалось втекти на автомобілі з місця події, оперативники розшукали згодом.

Під час розкриттям цих злочинів, оперативні працівники детально вивчали географію скоєних крадіжок та спосіб їх вчинення. Зібравши необхідний обсяг інформації поліцейські вирахували чергове місце злочину та час його вчинення.

Затримані, чоловіки віком 17, 19, 24, 39 та 43 роки, родом зі Східних регіонів України. Половина з них раніше мали проблеми із законом за вчинення майнових злочинів. Найстарший із них виконував роль організатора.

Під час проведення невідкладних процесуальних дій, слідчі вилучили крадений кабель, автомобіль правопорушників, інструмент та обладнання, які затримані використовувалось під час злочинної діяльності, зокрема, пневмоніструмет, металошукачі, лопати, мотузки та інше. Поліцейські перевіряють причетність членів угрупування до більш ніж 10 таких злочинів.

За цим фактом Гайсинським районним управлінням поліції розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального провадження України (крадіжка). Затриманим загрожує до 8 років ув’язнення.

Зокрема, у період з 9 по 15 січня 2023 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 346 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. У тому числі 55 злочинів з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 13 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 10 - крадіжки, 5 – шахрайства, 4 - нанесення тілесних ушкоджень,  3 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, 2 - порушення законів та звичаїв війни та інші.

Протягом вихідних оперативники Гайсинського райуправління розкрили ще дві крадіжки. 14 січня від 74-річної жительки с. Губник на спецлінію 102 надійшло повідомлення про крадіжку 3000 гривень її домоволодіння. Поліцейські протягом доби встановили, що кошти привласнив 59-річний односельчанин пенсіонерки, раніше судимий за подібні майнові злочини. Всі викрадені кошти крадій витратив на власні потреби.

Цього ж дня з повідомленням про ще одну крадіжку звернувся житель Барського району. Зі слів потерпілого стало відомо, що в ніч з 26 на 27 грудня, проживаючи в одному з готелів в м. Гайсин, чоловік розпивав спиртні напої з мешканцями сусідньої кімнати готелю, після чого виявив крадіжку портативного акумулятора з ліхтариком, вартістю близько 3000 грн.

В результаті оперативно-розшукових заходів гайсинські оперативники встановили, що крадіжку здійснив 42-річний гайсинчанин, раніше судимий за аналогічні злочини. Чоловік зізнався в скоєному та повернув викрадене.

Дії зловмисників кваліфікували за ч. 4 ст. 185 (крадіжка). За скоєне зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

14 січня співробітники відділення поліції № 3 Гайсинського райуправління у місті Ладижин виявили в автомобілі у 38-річного місцевого жителя та вилучили дві металеві посудини заповнені порохом та гранату "РГН". В подальшому, під час проведення слідчих дій на території його гаражного приміщення поліцейські виявили ще три боєприпаси. Серед вилученого: гранати "РГД-5", "РГН" та "Ф-1". Поліцією розслідується провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк до семи років.

Продовжуємо працювати в посиленому режимі заради забезпечення безпеки і порядку для громадян.

 

 

Начальник Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                         Володимир ЦВІГУН



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь