Кожна дитина має право на сім’ю

Дата: 30.09.2022 11:23
Кількість переглядів: 844

Фото без опису

Щорічно все більше наших земляків відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які за різних обставин життя втратили рідних батьків.

В Україні право дитини на сім’ю закріплено на законодавчому рівні і перш за все – в Конвенції ООН про права дитини, Конституції України, Сімейному кодексі України. Тільки виховання в сім’ї відповідає кращим інтересам дитини.

У разі, якщо дитина залишилась сиротою або позбавленою батьківського піклування, вона має право відповідно до законодавства бути усиновленою, влаштованою під опіку, піклування, у прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу. Саме ці форми влаштування дитини є сімейними, тобто, дають змогу дитині виховуватись і зростати в сім’ї.

Безумовно, найкращою із усіх можливих на сьогодні форм сімейного виховання є усиновлення дитини, тобто прийняття її у сім’ю на правах рідної. Але більш традиційною для нашої громади формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є опіка, піклування. На сьогоднішній день на обліку в службі перебуває 26 дітей, які проживають в опікунів, піклувальників.

Крім цього, в селищі Теплик та с. Росоша функціонує 4 прийомних сім’ї, де виховується 12 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нещодавно в Теплицькій громаді  посиротіли троє братиків 2012, 2014 та 2015 років народження, які потребують термінового влаштування в сім’ю. Всім, кому не байдужа доля сиріт, хто має змогу та бажання взяти діток у свою родину, звертайтеся до служби у справах дітей Теплицької селищної ради за адресою:  вул. Незалежності, 25, смт Теплик, Гайсинський район, Вінницька область або за тел.: 068 536 64 83.

Дякуємо усім небайдужим до дитячого горя, усім, хто забезпечує гармонійний розвиток особистостей в атмосфері щастя, любові та розуміння, хто оточив чужих дітей вихованням у власній родині.

 

Служба у справах дітей Теплицької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних