Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про формат навчання в школах Теплицької громади з 1 вересня 2022 року

Дата: 27.07.2022 14:09
Кількість переглядів: 2436

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», навчання в закладах загальної середньої освіти традиційно розпочнеться в День знань (1 вересня). Освітній процес триватиме до 30 червня 2023 року.

Розпочати освітній процес за очною формою здобуття освіти можливо при наявності споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу. Станом на 27.07.2022 року усі керівники закладів освіти нашої громади працюють над виконанням заходів щодо приведення найпростіших укриттів у готовність до використання за призначенням. За попереднім оглядом відсутні укриття у селах Розкошівка та Костюківка. Тому в умовах дії правового режиму воєнного стану дошкільні підрозділи в даних населених пунктах призупиняють свою роботу, а учні початкових класів Розкошівської філії І ступеня опорного закладу Теплицької селищної ради «Теплицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» здобуватимуть освіту за дистанційною формою навчання.

З метою дотримання безпекової ситуації дошкільний підрозділ у селі Бджільна переведено в приміщення  Бджільнянської філії І-ІІ ступенів опорного закладу Теплицької селищної ради «Теплицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2»,  у селі Удич ( за згодю батьків) дошкільний підрозділ буде переведено в будівлю Удицької філії І-ІІ ступенів опорного закладу Теплицької селищної ради «Теплицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1», оскільки в них немає найпростішого укриття.

До 1 вересня батьки мають обрати формат навчання: офлайн чи онлайн. З метою визначення за якою формою працюватиме заклад освіти громади усіма закладами загальної середньої освіти розпочато опитування серед батьків.

В наших закладах загальної середньої освіти основними формами здобуття освіти є:

очна (офлайн) - це спосіб організації навчання здобувачів освіти, що передбачає їх безпосередню участь в освітньому процесі;

дистанційна - це індивідуалізований процес здобуття освіти, який відбувається в основному за опосередкованої взаємодії віддалених один від одного учасників освітнього процесу у спеціалізованому середовищі, що функціонує на базі сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій;

сімейна (домашня) - це спосіб організації освітнього процесу дітей самостійно їхніми батьками для здобуття формальної (дошкільної, повної загальної середньої) та/або неформальної освіти. Відповідальність за здобуття освіти дітьми на рівні не нижче стандартів освіти несуть батьки;

педагогічний патронаж - це спосіб організації освітнього процесу педагогічними працівниками, що передбачає забезпечення ними засвоєння освітньої програми здобувачем освіти, який за психофізичним станом (особлива дитина) або з інших причин, визначених законодавством, зокрема з метою забезпечення доступності здобуття освіти, потребує такої форми.

Розглянемо кілька випадків на прикладі  школи, в якій є паралельні класи (наприклад 1А і 1Б).

І ситуація. Коли половина батьків учнів 1А і 1Б класів бажають навчатись офлайн, учнів  можна об’єднати в один клас і проводити навчання за очною формою, а решта учнів навчатимуться вдома за дистанційною формою, або ж батьки можуть змінити свою думку і учні навчатимуться очно.

ІІ ситуація. Переважна більшість батьків учнів 1А та 1Б класів бажають, щоб їх діти навчались за дистанційною формою навчання, решта батьків приймають  вибір більшості.

ІІІ ситуація. Коли переважна більшість батьків учнів 1А та 1Б класів бажають навчатися за очною формою, решта батьків приймають вибір більшості або навчають дітей за сімейною формою. Дистанційна форма навчання неможлива, оскільки педагогічним працівникам не передбачено подвійну оплату.

 

Розглянемо випадки на прикладі шкіл, в яких немає паралельних класів.

І ситуація. Коли більша половина батьків учнів відповідного класу бажають, щоб їх діти навчались офлайн, навчання здійснюватиметься за очною формою, а решта учнів навчатимуться за сімейною формою, або ж можуть навчатись очно.

ІІ ситуація. Більша половина батьків учнів обирають дистанційну форму навчання, решта приймають вибір більшості.

При виникненні спірних ситуацій в кожному конкретному випадку рішення прийматимуться за погодженням з батьками.

 

Якщо існуватиме загроза нашій громаді, нашим жителям, а особливо дітям, жоден заклад працювати за очною формою не буде. Але ми віримо в наших захисників та захисниць, віримо в нашу Перемогу.

Мирного неба усім.

Слава Україні!

 

Начальник відділу освіти, культури, молоді

та спорту Теплицької селищної ради                                   Наталія ВЕРБОВАТА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь