Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформування населення району про кримінальні правопорушення, а також відповідальність за їх вчинення

Дата: 13.04.2022 10:52
Кількість переглядів: 626

За період з 4 по 10 квітня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 436 повідомлень та заяв громадян про злочини та інші події, з них 39 з ознаками кримінальних правопорушень

 

Минулого тижня до поліції Гайсинського району надійшло шість повідомлень від жителів району про те, що їм спричинили тілесні ушкодження. Проведеними першочерговими розшуковими заходами поліцейські встановили осіб, причетних до вчинення цих правопорушень. Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Під час відпрацювання території обслуговування у чотирьох жителів району працівники поліції вилучили наркотичні речовини:

- 4 квітня, близько 19:40 год. в смт. Тростянець поліцейські виявили 19-річного місцевого мешканця, який перебував в стані алкогольного сп’яніння в громадському місці. Під час складання адміністративних матеріалів, в ході проведенного правоохоронцями особистого огляду речей, у правопорушника виявили паперовий згорток із сухою речовиною рослинного походження зеленого кольору. Наразі працівники поліції з’ясовують походження та мету зберігання вилученого;

- 7 квітня у місцевого мешканця м. Гайсин, працівники поліції, вилучили наркотичну речовину – канабіс;

- 7 квітня, під час реалізації оперативної інформації поліцейські вилучили 20 г "коноплі". В ході санкціонованого обшуку, поліцейські виявили, що 65-річний житель Теплицької територіальної громади за місцем свого проживання незаконно зберігає рослини "коноплі". Вилучене направлено на експертизу;

- 8 квітня близько 13:40 год. надійшло повідомлення зі спецлінії «102» про те, що місцевий мешканець міста Ладижин зберігає при собі психотропну речовину, обіг якої обмежено. В ході затримання 32-річного чоловіка встановлено, що він зберігав при собі амфетамин. Вилучене направлено на експертизу. Наразі працівники поліції з’ясовують походження та мету зберігання вилученого.

Відносно вищезазначених правопорушників слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За вчинення таких проступків правопорушникам загрожує покарання – до 5 років позбавлення волі.

Крім того, 7 квітня, до відділення поліції №3 (м. Ладижин) надійшло повідомлення від чергового виправної колонії, про те що під час перевірки посилки, адресованої одному із ув’язнених, в продуктах харчування працівники установи виявили речовину кристалічного походження, схожу на наркотичну. З метою встановлення каналу надходження забороненої речовини до даної установи та осіб, причетних до відправлення посилки слідчі відкрили досудове розслідування за ч. 1 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Наразі вилучене направлено на експертизу.

Також слідчі розпочали чотири кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка), зокрема:

- до відділення поліції №1 (смт Теплик) зареєстровано заяву, відповідно якої невідомий чоловік шляхом вільного доступу з прилавку магазину «Світ будматеріалів» вчинив крадіжку шліфувальної машинки «БОШ-МАСТЕР», сума завданого збитку складає 1500 грн;

- зі служби «102» надійшло повідомлення, про те, що жителька Теплицької громади залишила сумку в автобусі на автовокзалі смт Теплик, в сумці були кошти в розмірі 5000 грн. Невідомий чоловік викрав сумку.

- 9 квітня працівниками відділення поліції № 2 (смт Тростянець) оголошено про підозру місцевій мешканці, яка протягом двох днів вчиняла крадіжку в магазині «Аврора» на загальну суму близько 1500 грн. По даній справі від 20 березня відкрито кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування.

За даними справами підозрюваних осіб встановлено та затримано в порядку ст. 208 КПК України, правопорушникам загрожує покарання згідно ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).

Протягом минулого тижня поліцейські зафіксували 18 фактів (три з них повторно протягом року) керування транспортними засобами особами, які перебували у стані алкогольного сп'яніння. З них, 6 – Тростянецька, 4 – Бершадська, 4 – Ладижинська, 2 – Гайсинська і 2 – Теплицька громади. На водіїв-правопорушників поліцейські склали адмінпротоколи за ч. 1 і ч. 2  ст.130 КУпАП.

Нагадуємо, що відповідно ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачено відповідальність для водіїв у вигляді штрафу в розмірі 17 000 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, для інших осіб – штраф 17 000 грн.

За ч.2 - штраф у розмірі 34 000 грн.; позбавлення права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого; адміністративний арешт на строк 10 діб із позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Також вкотре нагадуємо, що транспортні засоби любителів кермування напідпитку вилучаються на потреби оборони країни. Наразі усіх порушників очікує суд.

Шановні аграрії району! Ви вже розпочали проведення комплексу весняно-польових робіт задля забезпечення майбутнього урожаю. Проте сьогодні, особливо в умовах агресії російської федерації проти України необхідно не забувати про шахраїв. Нагадуємо, щоб не стати жертвами шахрайських дій, перераховуйте кошти вже після отримання замовленого товару (насіння, пальне тощо), або здійснюйте відповідні грошові операції лише з перевіреними постачальниками.

Як діяти в разі виявлення підозрілих предметів? Все що потрібно зробити — це негайно припинити усі роботи в районі виявлення вибухонебезпечного предмета (предметів) та негайно зателефонувати до служби порятунку за номером 101 або у відділення поліції за номером 102. Попередьте перехожих про можливу небезпеку. Очікуючи на прибуття рятувальників, огородіть чимось небезпечне місце та відійдіть від знахідки на безпечну відстань (100 м).

Шановні жителі району! Повідомляю вам, що ситуація в районі контрольована, але вкотре закликаю вас не втрачати пильності. Після оголошення повітряної тривоги обов’язково сховайтеся у безпечному місці.

Суворо дотримуйтеся вимог комендантської години, не виходьте на вулиці та інші громадські місця. 

Зберігайте спокій, користуйтеся лише офіційними джерелами інформації. Перемога буде за нами!

 

Начальник Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

полковник поліції                                                                           Ігор Соломон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь