Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення начальника Гайсинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Стоколоса

Дата: 23.02.2022 17:47
Кількість переглядів: 6164

Фото без опису

Шановні жителі громади, у Гайсинському районі розпочинається призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період про це у своєму зверненні зазначив Начальник Гайсинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Леонідович Стоколос.

«З метою забезпечення національної безпеки і оборони України, готовності Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань до випереджувальних дій на різкі зміни в оперативній обстановці та у зв’язку з прийнятим рішенням Росії про офіційне введення військ на окуповані території Донецької та Луганської областей,  Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Володимир Зеленський підписав Наказ №2 від 22 лютого 2022 «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період». Цей документ удосконалює вимоги щодо комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань резервістами (військово-навченими особами з бойовим досвідом) в особливий період без оголошення мобілізації. Це дасть змогу оперативно доукомплектувати резервістами військові частини всіх сил оборони держави, чим суттєво підвищити їхню боєздатність під час військової агресії, що стрімко наростає, а також швидко збільшити бойовий потенціал сил оборони та вчасно реагувати на раптові загрози національній безпеці.

Згідно цього Наказу призов осіб із числа резервістів в особливий період розпочнеться від сьогодні, призову підлягатимуть резервісти від 20 до 60 років, як офіцерського, так і рядового та сержантського складу, максимальний строк служби яких складатиме 1 рік.

Резервісти оперативного резерву мають самостійно з’явитись в найкоротший термін – протягом 1 доби у свої військові частини або територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Хочу звернути увагу, що:

- резервістам, які проживають у Гайсинській, Дашівській, Краснопільській, Райгородській, Кунківській територіальних громадах необхідно звернутися до Гайсинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Гайсин вул. Гагаріна, 73 (далі Гайсинський РТЦК та СП);

резервістам, які проживають у Бершадській, Джулинській територіальних громадах необхідно звернутися до 1-го відділу Гайсинського РТЦК та СП м. Бершадь вул. Шевченка, 32;

- резервістам, які проживають у Ладижинській, Тростянецькій, Ободівській територіальних громадах необхідно звернутися до 2-го відділу Гайсинського РТЦК та СП смт. Тростянець вул. Макаренка, 7;

- резервістам, які проживають у Теплицькій, Соболівській територіальних громадах необхідно звернутися до 3-го відділу Гайсинського РТЦК та СП смт Теплик вул. Чорновола, 4ж;

- резервістам які проживають у Чечельницькій, Ольгопільській територіальних громадах необхідно звернутися до 4-го відділу Гайсинського РТЦК та СП смт. Чечельник вул. Героїв Майдану, 32.

Важливо сказати, якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом, не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджувальні документи.

Також варто вказати, що згідно ч. 12 ст. 39-1  Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу"  громадянам України, призваним на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, які на день призову на збірні пункти не працюють, на весь строк виконання ними обов’язків служби в особливий період, враховуючи час проїзду до військової частини і назад, додатково, крім щомісячного грошового забезпечення, виплачується грошова винагорода в розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року (яка з 1 січня 2022 року складає 6500 грн.) за рахунок коштів, передбачених державним бюджетом на утримання Міністерства оборони України та інших центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями. Крім того резервісти зможуть користуватися всіма пільгами, які передбачені нормами Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Хочу звернути увагу, що ігнорування резервістом виклику територіального центру комплектування та соціальної підтримки та його ухилення від призову на військову службу в особливий період тягне за собою кримінальну відповідальність, для прикладу згідно ст. 336 Кримінального Кодексу України - ухилення від призову на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період - карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

На сьогоднішній день на загальнодержавному рівні постає необхідність у максимально широкому залученні громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч збройній агресії проти України, тому всіх бажаючих чоловіків віком від 20 до 60 років, кому важливе збереження суверенітету і територіальної цілісності України, прошу звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для залучення за призначенням.

Підписання Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України Володимиром Зеленським Наказу «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» є важливим кроком у зміцненні обороноздатності держави, на сьогоднішній день немає потреби у загальній мобілізації, проте є необхідність у плановому проведенні  заходів по оперативному доукомплектуванні регулярних військових частин, тому прошу не сіяти паніку та зберігати спокій.

З повагою, начальник Гайсинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Стоколос


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь