Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі "Послуги з розподілу природного газу"

Дата: 19.01.2022 11:40
Кількість переглядів: 629

Фото без опису

Про проведення переговорів щодо закупівлі за предметом «Послуги з розподілу природного газу»; 65210000-8 – Розподіл газу за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника (далі - Закупівля), шляхом застосування переговорної процедури відповідно до пункту  2 частини 2 статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі» (зі змінами) (далі – Закон).

Узгодження основних умов договору постачання розподілу природного газу для покриття всіх потреб Замовника на період  з 01 січня  2022 року по   31 грудня 2022 року

Для потреб Замовника необхідно здійснити Закупівлю на підставі пункту 2 частини 2 статті 40 Закону, а саме: відсутність конкуренції з технічних причин.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про природні монополії» від 20.04.2000 р. №1682-III природна монополія – це стан товарного ринку, при якому задоволення попиту на цьому ринку є більш ефективним за умови відсутності конкуренції внаслідок технологічних особливостей виробництва (у зв’язку з істотним зменшенням витрат виробництва на одиницю товару в міру збільшення обсягів виробництва), а товари (послуги), що виробляються суб’єктами природних монополій, не можуть бути замінені у споживанні іншими товарами (послугами), у зв’язку з чим попит на цьому товарному ринку менше залежить від зміни цін на ці товари (послуги), ніж попит на інші товари (послуги).

Відповідно до частини 2 статті 5 Закону України «Про природні монополії» перелік суб’єктів природних монополій складається та ведеться Антимонопольним комітетом України відповідно до його повноважень. До зазначеного переліку станом на 31.12.2021р., як суб’єкт господарювання, що займає монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з розподілу природного газу по Вінницькій області включено АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ВІННИЦЯГАЗ» (код ЄДРПОУ 03338649) під номером 1.

У зв’язку з цим надання послуг з розподілу природного газу для об’єктів замовника може здійснюватися тільки розподільними газопроводами, що перебувають у власності та користуванні Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз».

Не укладання договору з Акціонерним товариством «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» може призвести до негативних соціальних процесів та небажаних наслідків, зокрема зриву опалювального сезону.

Припинення надання послуг з розподілу природного в опалювальний сезон може призвести до порушення умов належного функціонування навчальних закладів, виникнення негативних наслідків, які поставлять під загрозу здоров’я дітей та працівників (в т. ч. і недотримання санітарно-гігієнічних норм), також в подальшому призведе до порушення безпечних умов праці працівників та організації навчально-виховного процесу. Тим самим буде порушено право, гарантоване Цивільним кодексом України, на охорону життя та здоров’я.

Отже, процедуру закупівлі по предмету послуги з розподілу природного газу, код за ДК 021:2015 65210000-8 Розподіл газу, необхідно здійснити шляхом проведення переговорної процедури закупівлі, відповідно до абзацу четвертого пункту 2 частини 2 статті 40 Закону, а саме якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання за наявності одного з таких випадків: відсутність конкуренції з технічних причин.

Таким чином, у Замовника наявні підстави для застосування переговорної процедури закупівлі на підставі п.2 ч.2 ст. 40 ЗУ «Про публічні закупівлі».

Постачання товару за предметом Розподілу газу; 65210000-8 – Розподіл газу за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника  в обсягах, зазначених Замовником на період  на  2022 р.,  можливе за ціною 2,112  за 1000 куб.м. з урахуванням ПДВ.

-  Обсяг закупівлі розподілу природного газу 40,9 тис. куб. м.

- Термін поставки: щомісячно в період з 01 січня  2022р. по 31 груденя 2022р. включно.

- Ціна  розподілу природного газу за 1000 куб. м  газу без ПДВ – 0560 грн.,

- Загальна вартість договору становить 86 380 гривень 80 коп. з ПДВ (вісімсот шістдесят три  тисячі  триста вісімдесят   гривень   80 коп.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних