Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Окружною прокуратурою досягнуто наступних результатів

Дата: 17.01.2022 17:29
Кількість переглядів: 675

З 15 березня 2021 року у зв’язку із реформуванням органів прокуратури розпочала свою роботу Гайсинська окружна прокурора якою протягом 2021 року досягнуто наступних результатів.

Так, за позовами окружної прокуратури відкрито проваджень на суму 61,5 млн.грн., задоволено 14 позовних заяв на суму 48,8 млн.грн., добровільно відшкодовано відповідачами 6,7 млн.грн., реально виконано рішень судів на суму 47,2 млн.грн., державі та територіальним громадам Гайсинського району повернуто 51 га земельних ділянок, у сфері охорони дитинства судом відкрито 1 провадження на суму 3 млн. 870 тис. грн., задоволено 2 позовних заяви не майнового характеру. 

      Прокурори окружної прокуратури забезпечили 524 участі в розгляді судами кримінальних проваджень, в т.ч. з ухваленнями судами 189 вироків, 93 участі прокурорів в розгляді судами питань, пов’язаних з виконанням вироків. На підставі угод було ухвалено 49 вироків, в т.ч. ухвалено 33 вироки на підставі угод про визнання винуватості між прокурорами окружної прокуратури та підозрюваними чи обвинуваченими особами.

      Прокурорами у 8586 кримінальних провадженнях надано 517 письмових вказівок слідчим та дізнавачам поліції на проведення необхідних процесуальних дій, скасовано 231 незаконну постанову, розглянуто 45 клопотань про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, внесено до суду 11 клопотань про проведення негласних слідчих (розшукових) дій,  перевірено 143 оперативно-розшукових справи,  надано 27 письмових вказівок оперативним підрозділам на проведення необхідних оперативно-розшукових заходів, розглянуто 18 клопотань про проведення оперативно-розшукових заходів.

З питань забезпечення свободи громадян прокуратурою до різних органів, установ внесено 74 документи реагування, за результатами їх розгляду 29 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.  За реагування прокуратури було скасовано чи приведено у відповідність до законодавства 17 незаконних рішень.  За ініціативою прокуратури звільнено з Ізолятора тимчасового тримання незаконно утримуваного неповнолітнього.

Окружною прокуратурою в минулому році до судів спрямовано 22 обвинувальних актів в бюджетній, земельній, екологічній сферах, протидії корупції, у яких встановлено збитків на суму 3,6 млн.грн., накладено арешт на майно в сумі майже 2 млн.грн., в т.ч. на понад 32 га землі, а також арешт на майно в сумі майже 166 тис.грн. з метою забезпечення конфіскації майна обвинувачених осіб, заявлено позовних заяв у цих кримінальних провадженнях на суму понад 1 млн.грн., добровільно відшкодовано заподіяної підозрюваними у вчиненні кримінальних правопорушень особами шкоди на суму 33,5 тис. грн.

На протидію корупції внесено 11 подань за результатами розгляду яких 25 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Також прокуратурою вирішено 306 письмових звернень, розглянуто 3 запити на інформацію, здійснено 95 публікацій в газетах, в інтернет виданнях, на радіо, а також надано 38 інформацій в органи влади.

 

Керівник окружної прокуратури                                       В. Гирба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь