Робоча зустріч податківців з представниками Теплицької ТГ щодо застосування РРО/ПРРО

Дата: 11.01.2022 14:32
Кількість переглядів: 757

Фото без опису

З метою підготовки суб’єктів господарювання до запровадження розширеної фіскалізації, до якої згідно з чинним законодавством України, залучаються усі суб’єкти господарювання (крім платників єдиного податку І групи), на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» проведено робочу зустріч з представниками Теплицької ТГ, в ході якої проведено  роз’яснювальну роботу  щодо застосування РРО/ПРРО.

 Застосування РРО є обов`язковим для тих СГ, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) під час продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу.

В ході бесіди обговорено випадки коли фізособи-«єдинники» II — IV груп можуть не застосовувати РРО: під час здійснення розрахунків виключно у безготівковій формі(шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установу банку;шляхом внесення коштів через касу банку (у тому числі онлайн-банкінг), із використанням реквізитів рахунку за стандартом IBAN; у разі проведення розрахунків у касі банку через платіжний термінал та/або ПТКС, який належить банку).

З представниками Теплицької ТГ переглянули матеріали банеру «Програмні РРО», що містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо (дані матеріали розміщені за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.)

В ході зустрічі ознайомились  з   правилами реєстрації ПРРО (інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/, та https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/).

         Також під час зустрічі розглянуто питання ведення обліку товарних запасів. Зокрема, обов’язок вести облік товарних запасів, відповідно до Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.202№496, поширюється на платників податків, фізичних осіб-підприємців, які здійснюють:

- діяльність на загальній системі оподаткування;

- діяльність з використанням III групи єдиного податку та зареєстровані платниками ПДВ;

- реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

За результатами робочої зустрічі дійшли домовленості про те, що зі  сторони працівників ДПІ буде здійснюватись будь-яка практична та інформаційна допомога платникам податків при застосовуванні програмних РРО, які встановлюються на гаджети (смартфон, планшет, комп’ютер чи інший будь-який гаджет, який має операційну систему та підключення до мережі Інтернет), як в телефонному режимі, так і безпосередньо при відвідуванні  ЦОПу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних