Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу відділу соціального захисту та соціального забезпечення населення Теплицької селищної ради за 9 місяців 2021 року

Дата: 06.11.2021 09:19
Кількість переглядів: 1143

Фото без опису

Відділ соціального захисту та соціального забезпечення населення Теплицької селищної ради в своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, Постановами КМУ, розпорядженнями голови ТГ та ін. законодавчими актами.

Метою відділу є забезпечення реалізації на території громади державної політики у сфері соціального захисту населення, з питань сім’ї та дітей, запобігання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, організації надання соціальних послуг сім’ям/особам, окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Надання населенню громади соціальних послуг як безпосередньо, так і через мережу комунальних підприємств, установ і закладів.

На території Теплицької селищної громади проживає 17885 громадян, з них - 5724 особи пенсіонери, 9362 особи - працездатного віку,  2417 осіб - діти дошкільного та шкільного віку, 148 сімей - багатодітних сімей.

На виконання постанови КМУ від 29.04.2004 року №558 «Про затвердження порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» перебуває на обліку 74 особи, допомогу за 9 місяців нараховано та виплачено в сумі 158,53  тис. грн.

На виконання постанови КМУ від 23.09.2020 року №859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» перебуває на обліку 15 особи, допомогу за 9 місяців нараховано та виплачено в сумі 146,81  тис. грн.

На території громади розроблена та затверджена Програма соціальної підтримки жителів Теплицької територіальної громади на 2021 рік. Реалізація Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. За 9 місяців виплачено коштів на виплату матеріальних допомог в розмірі 680,72 тис. грн., на компенсацію проїзду автомобільного та залізничного - 212,57 тис.грн., на компенсацію пільг з оплати послуг зв’язку – 7,1 тис.грн.

В літній період проводилась оздоровча кампанія для дітей пільгових категорій, так було проведено торги через PROZZORO та придбано 14 путівок на суму 86,12 тис.грн.

Станом на 30 вересня 2021 року отримано та використано субвенцію з Державного бюджету за КЕКД 41055000 «Субвенція з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» в сумі 502,4 тис. грн. (інсулін).

В громаді проводиться робота по детінізації трудових відносин шляхом посилення контролю за дотриманням законодавства про працю, зокрема, положень щодо укладання трудових договорів між роботодавцями і найманими працівниками.

Питання аналізу укладання колективних договорів на підприємствах та організаціях громади відділ тримає на постійному контролі. Постійно проводиться моніторинг стану соціально-економічних і трудових відносин, та укладання колективних договорів. У колективних договорах визначаються взаємні зобов'язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, зокрема: змін в організації виробництва і праці; нормування і оплати праці, встановлення форми, системи, розмірів заробітної плати та інших видів трудових виплат (доплат, надбавок, премій та ін.); режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку; встановлення гарантій, компенсацій, пільг.

При реєстрації колективних договорів відділом особлива увага звертається на відповідність оплати праці найманим працівникам вимогам законодавства та Галузевих і Генеральної угод, своєчасності та якісності проведення атестації робочих місць за умовами праці та надання відповідних пільг та компенсацій за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Всього по громаді за 9 місяців 2021 року укладено та зареєстровано 12 колективних договорів.

Відділом прийнято:

- 67 рішень по наданню соціальних послуг - догляд вдома та натуральна допомога;

-  3 рішення по наданню соціальної послуги – догляд стаціонарний (3 особи направлено до стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання КУ Теплицької селищної ради «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»);

- 53 рішення по наданню соціальних послуг - консультування та соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Начальник відділу                                                  Олена Гуменюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь