Відбулося спільне засідання робочих груп по питаннях збільшенню дохідної частини бюджету, боротьбі з тіньовою зайнятістю та використанням земельних ресурсів

Дата: 14.10.2021 00:00
Кількість переглядів: 1385

Фото без опису

11 жовтня під головуванням селищного голови Руслана Трамбовецького відбулося спільне засідання робочих  груп:

- по мобілізації доходів Теплицького селищного бюджету, боротьбі з тіньовою зайнятістю та «тіньовою» заробітною платою, та з необлікованим використанням земельних ділянок

- зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати на території Теплицької територіальної громади.

В ході роботи члени робочих груп обговорили питання щодо легалізації «тіньової» зайнятості на території Теплицької громади, зокрема за інформацією ГУ ДПС у Вінницькій області від 24.09.2021 року є суб’єкти господарювання, які використовують найманих працівників без оформлення відповідних документів, а саме: ТОВ «КОНТИНЕНТ -2018»; ФГ «АГРО ЛАН»; ФГ «ТОКАРЧУКА С.В.»; ПП «АГРО ВДСС».

Селищний голова Руслан Трамбовецький проінформував про те, що до селищної ради надійшов лист Управління Держпраці у Вінницькій області щодо посилення державного контролю і нагляду з питань додержання законодавства про працю, в тому числі з питань запобігання використанню не задекларованої праці та своєчасної і в повному обсязі виплати заробітної плати. Даним листом та у відповідності до ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повідомляють про те, що органи місцевого самоврядування повинні забезпечити постійне інформування Управління Держпраці у Вінницькій області про факти порушень на підвідомчих територіях.

Наступним питання розглянуто інформацію про результати перевірки робочих груп по мобілізації доходів Теплицького селищного бюджету, боротьбі з «тіньовою» зайнятістю та «тіньовою» заробітною платою, з не облікованим використанням земельних ділянок.  Зокрема протягом червня – липня поточного року членами робочих груп здійснено об’їзд торгівельних закладів та молокоприймальних пунктів, розміщених в населених пунктах Теплицької ТГ, з метою аналізу стану сплати податків до селищного бюджету, наявності чи відсутності документів на приміщення, земельну ділянку під об’єктом, що перевіряється.

Перевірку здійснено у вісімнадцяти населених пунктах територіальної громади, окрім смт Теплик. Перевірено всі торгівельні об’єкти та молокоприймальні  пункти в даних населених пунктах.

Основні недоліки – відсутність документів на приміщення в ряді перевірених об’єктів, або документи на приміщення є (виготовлені БТІ) і на час перевірки не подані на реєстрацію державному реєстратору. Це унеможливлює проведення нарахувань податку на майно, відмінне від земельної ділянки.

Аналогічна ситуація з документацією на земельні ділянки перевірених об’єктів.

Під час об’їздів дані недоліки зафіксовані. Членами робочої групи надані консультації щодо усунення даних недоопрацювань та рекомендовано привести документи на майно та земельну ділянку у відповідність до чинного законодавства.

Також селищний голова Р.Трамбовецькмй наголосив на тому, що з 20.10.2021 року необхідно здійснити перевірки по смт Теплик. Крім того, повідомив про те, що з метою пришвидшення оцифрування відомостей про нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, необхідно проводити перевірки робочими групами шляхом порівняння відомостей, наявних у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та відомостей про майно, яке фактично використовується суб’єктами господарювання.

Разом з тим, члени робочих груп вирішили 18-19 жовтня 2021 року організувати засідання по розгляду ситуації, що склалася на ДП «Бджільнянський спиртовий завод», зокрема щодо екологічних питань та виплати заборгованості по заробітній платі.

Протокол засідання

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних