Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сміття тут, сміття там… Як бути???

Дата: 17.08.2021 18:26
Кількість переглядів: 1648

Фото без опису

Дедалі швидше ми «обростаємо» купами використаного пластику, побутовими відходами і просто звичайним сміттям. Така собі життєва картина: вітер ганяє фантик від цукерки, ось пролітає поліетиленовий пакет, а он понад дорогою, немов гриби, стоять мішки з домашнім непотребом. І все таке барвисте, яскраве…

 

Певно, кожен бачить його, вийшовши на вулицю, проїхавши до лісу або на узбіччях доріг – уже не першої свіжості купи сміття, що, певно, «виросли» із землі. Що вже говорити про дворища, покинуті господарями. Вони поступово перетворюються на звалища мотлоху! Погляньте у ці двори, ярки, узбіччя: скільки там сміття, скільки бруду? Хто зносить туди свій непотріб? Найпевніше, добрі сусідоньки! Мовляв, навіщо кудись його вивозити. Чи навіщо платити, коли он в ярок чи долину можна винести? Так же краще і дешевше... 

 

Досить часто громадяни стверджують, що вони взагалі не залишають сміття і що його у них просто немає, одночасно ухиляючись від укладання договору про надання послуг з вивезення побутових відходів та оплати за надані послуги. Але таке твердження, звичайно, брехливе.

 

Це – всього-на-всього показник нашої відповідальності. Якщо Ви не уклали договору, то логічно, що Ви самі вивозите сміття. Куди? Покажіть чек чи якийсь інший документ, який підтвердить, що Ви цивілізовано його кудись здали. А якщо не маєте такого, значить, майте сміливість - розвертайтеся й шукайте свій непотріб десь у лісі чи на вигоні, чи куди Ви його викинули, та ще й штраф заплатіть за порушення благоустрою, засмічення території населеного пункту.

 

Звісно, що «сміттєва справа» – нерентабельна послуга. Прибирати комунальникам доводиться ого-го скільки, а плата за цю роботу – суто символічна.

 

Також деякі жителі стверджують «я все спалюю», «я все викидаю. Так от – існує доволі багато речовин, які, в принципі, не можна ані спалювати ані закопувати. Спалювання такого роду сміття є дуже небезпечним для оточуючих, так як у повітря викидається багато небезпечних для життя людини речовин. Цим повітрям дихають всі жителі селища і що найстрашніше – діти, а потім хворіють. Те ж саме стосується і закопування сміття у себе на ділянці. Знову ж таки це сміття кудись просто викидається.

 

Дехто вважає, що достатньо  викинути  сміття від приватного домогосподарства до урни  на території  селища або підкинути у контейнер багатоквартирного будинку чи просто виставити мішки на вулиці по маршруту руху сміттєвоза і це все безкоштовно.  Але ж сміття потрібно зібрати і завантажити до сміттєзбиральної машини та вивезти на полігон ТПВ (сміттєзвалище). Потрібно пальне для автомобіля, працівники теж безкоштовно працювати не будуть. Крім того, підприємство платить екологічний податок державі та багато інших витрат.

 

Тому висновок один – безкоштовного сміття не буває.

 

Шановні мешканці громади, давайте будемо цивілізованими – укладіть договора на вивезення твердих побутових відходів з КП «Житлокомунсервіс-Т».

 

 

Адміністрація КП «Житлокомунсервіс-Т»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь