Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Теплик відкриває вакцинацію проти COVID-19 для всіх бажаючих

Дата: 22.07.2021 18:46
Кількість переглядів: 1752

Фото без опису

В Україні розпочався п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

 

Ми отримуємо все більше вакцини проти COVID-19 і створюємо все більше пунктів, центрів, мобільних бригад для імунізації. Це дає змогу відкрити вакцинацію для всіх охочих і захистити якомога більше людей від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму «дельта», який уже дістався до України. Водночас у пунктах і центрах вакцинації першочергово прищеплюватимуть літніх людей, людей із хронічними хворобами й інші вразливі групи населення.

 

Із відкриттям 5-го етапу запис на вакцинацію може здійснювати кожен охочий у свого сімейного лікаря.

 

Записатись на вакцинацію можна до пункту щеплень, який працює в Теплицькому центрі первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру закладу за номером 067 434 83 36.

На даний час в смт Теплик відкрився і запрацював Центр масової вакцинації, який працює у вихідні щосуботи та щонеділі з 9-00 до 12-00 год в приміщенні Теплицького будинку культури по вул. Незалежності, 37, до якого можуть звернутися всі бажаючі віком від 18 років.

Люди, які не можуть самостійно пересуватися, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації додому за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 або через свого сімейного лікаря.

З 20.07.2021 року відновлено виїзди сімейних лікарів на села. В закладі затверджено оперативний графік роботи на мережі, за яким щоденно команда у складі сімейного лікаря та середнього медичного працівника забезпечує надання первинної медичної допомоги, в тому числі рутинної вакцинації та вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19 жителям нашої громади.

Наразі Теплицький ЦПМД забезпечений вакцинами від COVID-19 в достатній кількості.

 

Щеплення сьогодні здійснюють такими вакцинами:

Comirnaty від Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. Ефективність 95%.

 

CoronaVac від Sinovac Biotech це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. Ефективність 83,5%.

 

AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. Ефективність 81,3%.

 

Усі вони отримали дозвіл Всесвітньої організації охорони здоров'я на екстрене використання.

Кожен з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.

 

Станом на 20 липня 2021 року серед населення Тепличчини проведено 2273 щеплень. 1859 осіб отримали першу дозу, повністю вакциновані двома дозами – 414 осіб.

 

Рекомендації  перед щепленням від COVID-19

Якщо Ви перехворіли чи хворієте на COVID-19

- Якщо Ви хворієте на COVID-19 і не отримали жодної дози вакцина проти COVID-19, радимо відкласти вакцинацію на 3-6 місяців;

- Якщо Ви захворіли на COVID-19 після того, як отримали першу дозу, радимо відкласти отримання другої дози вакцини на 6 місяців.

 

Вакцинація проти COVID-19 вагітних та жінок, які вигодовують дітей грудним молоком:

- Якщо Ви вагітна – радимо вакцинуватися після пологів;

- Якщо Ви дізналися про вагітність після того, як отримали першу дозу, радимо вакцинуватися після пологів;

- Перед вакцинацією від  COVID-19, тест на вагітність робити не треба;

- Якщо Ви годуєте дитину грудним молоком, то можете вакцинуватися без жодних застережень.

 

Якщо Ви хочете вакцинуватися від інших хвороб

- вакцинуватися від COVID-19 можна через 14 днів після прийому вакцини від інших інфекційних хвороб;

- Радимо вакцинуватися від інших інфекційних хвороб через 28 днів після отримання другої дози вакцини проти COVID-19. Якщо вакцинація проти COVID-19 є перепоною для планової вакцинації за віком чи за схемою, цей термін може бути скорочений до 14 тднів.

 

Отож, звертаємось до всіх громадян, які піклуються про власне здоров’я, бажають захистити себе та своїх рідних від страшної хвороби та закликаємо щепитись в пунктах вакцинації. Щеплення доступні всім охочим.  Зупинимо COVID-19 разом!

 

 

КНП "Теплицький центр первинної медичної допомоги"

 

Фото без опису     Фото без опису    Фото без опису

 

Фото без опису     Фото без опису     Фото без опису

 

Фото без опису     Фото без опису     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь