Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання постійної комісії селищної ради з питань прав людини, законності, правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту

Дата: 18.07.2021 17:17
Кількість переглядів: 1034

Фото без опису

16 липня 2021 року під головуванням Максима Мішіна відбулось засідання постійної комісії селищної ради з питань прав людини, законності, правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту.

 

В роботі комісій взяли участь селищний голова Руслан Трамбовецький, секретар селищної ради Оксана Сторожук, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Борис Чечельницький, директор КЗ «Теплицький будинок дитячої творчості» Лариса Миколайчук.

На порядок денний комісії виносилось два питання, зокрема:

 

1. Про внесення редакційних правок до рішення Теплицької селищної ради від 09.07.2021 року №314 «Про реорганізацію шляхом злиття комунальних закладів Теплицької селищної ради «Теплицька станція юних техніків» та «Теплицький будинок дитячої творчості»».

За результатами обговорення, комісія вирішила внести редакційну правку, а саме назву рішення викласти в такій редакції: «Про реорганізацію шляхом приєднання комунального закладу Теплицької селищної ради «Теплицька станція юних техніків» до комунального закладу Теплицької селищної ради «Теплицький будинок дитячої творчості»» та у тексті рішення слово «злиття» замінити на слово «приєднання».

 

2. Про повторний розгляд рішення «Про реорганізацію шляхом приєднання комунального закладу «Музей історії та етнографії Тепличчини» та комунального закладу «Централізована бібліотечна система Теплицької селищної ради» до комунального закладу «Теплицької селищної ради «Центр культури і дозвілля Тепличчини» із обґрунтованими зауваженнями.

Відповідно до частини другої ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені  Конституцією та законами України.

Згідно п. 4, п. 5 ст. 1 Закону України «Про культуру» (далі - Закон № 2778-VI) діяльність у сфері культури (культурна діяльність) - творча, господарська, наукова, бібліотечна, інформаційна, музейна, освітня, культурно-дозвіллєва та розважальна діяльність, спрямована на створення, тиражування, розповсюдження, демонстрування, популяризацію, збереження і використання культурних благ та культурних цінностей для задоволення культурних потреб громадян; заклад культури - юридична особа, основною діяльністю якої є діяльність у сфері культури, або структурний підрозділ юридичної особи, функції якого, полягають у провадженні діяльності у сфері культури.

Відповідно до п. 1 Положення про Міністерство культури України, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 03.09.2014 року №495, Міністерство культури України (Мінкультури) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого, спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

Згідно з ч. 3 ст. 19 Закону №2778-VI створення чи припинення, у тому числі ліквідація, закладів культури здійснюється в порядку, визначеному законодавством.

Станом на день прийняття рішення сесією, Міністерство культури та інформаційної політики України на вмотивоване подання селищної ради не надало ні «погодження», ні «відмови у погодженні» на припинення шляхом реорганізації комунального закладу «Музей історії та етнографії Тепличчини» та комунального закладу «Централізована  бібліотечна  система Теплицької селищної ради».

Таким чином прийнятим рішенням порушено вимоги ст. 22 ЗУ «Про культуру».

Тому комісія рекомендувала внести дане рішення на повторний розгляд сесії Теплицької селищної ради, із обґрунтованими зауваженнями селищного голови.

 

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь