Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Теплицькій територіальній громаді розпочався процес стратегічного планування

Дата: 28.05.2021 20:37
Кількість переглядів: 847

Фото без опису

28.05.2021 року в Теплицькій селищній раді відбулось перше засідання робочої групи зі  стратегічного планування

З метою підготовки проекту Стратегії розвитку Теплицької територіальної громади на період до 2030 року селищним головою видано розпорядження, яким  утворено Робочу групу з  розроблення Стратегії розвитку Теплицької громади.

Відповідно до розпорядження селищного голови, до складу робочої групи  ввійшли секретар ради, заступник селищного голови, старости громади, депутати – голови постійних комісій, начальники відділів та представники бізнесу. Очолив робочу групу селищний голова Руслан Трамбовецький.

Стратегія розвитку – це ключовий документ громади, що має стати основним орієнтиром для планування напрямків її розвитку, а також для визначення критеріїв відбору окремих проєктів з метою реалізації стратегічних цілей.

Про основні аспекти розробки стратегії розвитку Теплицької громади до 2030 року, про послідовність та етапи процесу планування стратегічного документу розповів селищний голова Руслан Трамбовецький.

Отже, наступні кілька місяців робоча група  активно працюватиме над розробкою стратегічного документу розвитку громади.

Попри те, що це було лише перше засідання робочої групи, учасники активно ставили запитання, висловлювати власні думки та обговорювали майбутні ініціативи, що можуть лягти в основу стратегічних та операційних цілей.

Зокрема, депутат селищної ради – голова постійної комісії з питань землекористування, підприємницької діяльності та регуляторної політики, Сергій Грушовенко, висловив ініціативу щодо будівництва на території Теплицької громади сміттєпереробного заводу із залученням коштів іноземного інвестора, який перероблятиме сміття, в тому числі й не сортоване. В свою чергу Теплицька селищна рада має виступити замовником такого будівництва та виготовити проектно-кошторисну документацію. Звичайно, все це потребує коштів і не малих, як зі сторони громади, так і зі сторони інвестора. Тому дане питання потребує глибокого вивчення та обговорення в громаді. Але саме такі проекти мають стратегічне значення для громади, тому що це і робочі місця, а в даному випадку – понад 40, і надходження до місцевого  бюджету.

Також під час засідання члени робочої групи узгодили етапи розробки стратегічного планування і визначили терміни їх виконання.

Початкова стадія розробки стратегії - збір статистичних даних для підготовки соціально-економічного аналізу, що дозволить зрозуміти що є в громаді, сформулювати пріоритетні напрямки її розвитку, визначити очікування жителів як по всій громаді так і по окремих населених пунктах. Адже стратегія розвитку громади повинна бути реалістичною – зауважив Р.Трамбовецький.

Фото без опису      Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь