Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Благоустрій – щоденна справа кожного жителя громади

Дата: 05.04.2021 16:44
Кількість переглядів: 3624

Гори сміття ми бачимо всюди – на берегах річок, у лісах, ярках, придорожних смугах, просто на вулицях наших населених пунктів. Постає запитання, а звідки воно взялося? Невже підкинули з ішної громади?

Та ні, це культура нашої особистості, виховання, згідно якого ми не дбаємо про навколишнє середовище та засмічуємо все навколо себе, навіть не задумуючись, які негативні плоди після цього будемо пожинати.

Тож в населених пунктах нашої громади постійно проводятьсч заходи з благоустрою територій.

Щиро вдячні всім громадянам сіл та селища, які приймають активну участь у приведенні територій населених пунктів громади до належного естетичного вигляду. Велика вдячність власникам приватних домоволодінь, які підтримують свої та прилеглі території в належному стані. Таких людей у наших селах більшість.

Протягом  березня поточного року проведено роботи в сфері благоустрою населених пунктів та їх санітарної очистки, а саме  упорядковано територій парків, скверів, алей – 2,16 га, 0,66 га квітників, 7 пам’ятників, 5 братських могили, 5 кладовищ, 8 в’їзних знаків та  2 сміттєзвалища.  

Очищено від сміття 3,8 км прибережних смуг, створено 0,2 га нових газонів та квітників, відремонтовано 2 спортивних та 5 дитячих майданчиків,  ліквідовано 6 стихійних сміттєзвалищ, на жаль щороку після зимової пори  вони, як гриби, появляються в лісопосадках, на узбіччі доріг та на закинутих територіях.

Також здійснюється обрізка парослі на територіях установ та придорожніх смугах. В заходах з благоустрою взяло участь 124 особи. Благоустрій територій населених пунктів триває.

Хочеться зазначити, що благоустрій це не разова акція, це щоденна робота, і в першу чергу робота над собою, своєю свідомістю, зробивши невелике зусилля над собою – не смітити. 

Просто прибрати своє зрубане гілля біля подвір’я, не викидати його, де заманеться, створюючи стихійні смітники, не викидати сміття куди попало, прогулюючись а викинути папірець у смітник, навчати цьому дітей, відпочиваючи на природі прибирати за собою ці прості правила підсилу кожному.
Варто вчитися дбати не лише про власну домівку, а й про своє містечко та село, про чистоту й порядок в них, адже благоустрій нашої громади – спільна справа усіх її мешканців.

Прибарання навколо пам'ятника та узбічь вулиць в селі Веселівка

      

 

Вирубування кущів, порослі, прибирання стихійних смітників в селі Залужжя

      

 

Вирубування порослі та кущів обабіч доріг в селі Мишарівка

  

 

Дружно вийшли наводити порядок жителі села Пологи. Під час проведення благоустрою прибирано території в межах смуг вулиць та доріг, упорядкувано газони та квітники

    

    

    

 

Обрізка обвислих гілок, аварійних та сухих дерев, прибирання скверів, узбічь в селі Удич 

      

    

 

Благоустрій в селі Розкошівка. Жителі села прибирали парк,  кладовище, працівники бюджетних установ - прилеглу до закладів територію.

    

    

    

 

Брагоустрій в селі Саша. Жителі села прибирають сільське кладовище, вирубують кущі, поросль, прибирають стихійні смітники

  

  

 

Прибирання скверів, вирубування порослі та кущів обабіч доріг в селі Росоша

  

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь