Робоча зустріч з агровиробниками

Дата: 20.03.2021 12:28
Кількість переглядів: 1235

Фото без опису

Після об’єднання органи місцевої влади отримали нові повноваження та величезні масиви земель.

Відсутність актуальних даних про інвентаризацію, землекористування й нормативну грошову оцінку земель є одним з ключових обмежень територіальних громад в управлінні земельними ресурсами, що негативно впливає на формування та наповнення місцевого бюджету.

Відповідно громада недоотримує податків з цих земель – земельний податок, ПДФО з оренди, єдиний податок, плату за землюА це, в свою чергу, впливає на можливість розвивати громаду, підвищувати добробут мешканців, розбудовувати інфраструктуру.

Днями Теплицьким селищним головою Русланом Трамбовецьким спільно з керівниками  окремих служб проведено робочу зустріч з керівниками сільськогосподарських підприємств, в обробітку яких понад 500 га земель.

Учасниками зустрічі обговорювались питання щодо поетапного підняття орендної плати за землі державної та комунальної власності, сплату ПДФО, використання проектних доріг між паями, участі агрофоромувань у вирішення соціальних та інших важливих проблем в населених пунктах громади тощо.

Слід зазначити, що в громаді є суб'єкти господарювання, які щороку долучаються до вирішення поточних проблем сіл та селища,  в яких обробляють паї.  Їх благодійну допомогу на ремонт дороги, подарунки для дошкільнят та школярів, спонсорську допомогу щодо покращення матеріально-технічної бази в школах та садках, часто називають «соціальними коштами». Тому з метою створення рівних умов для усіх агровиробників та забезпечення прозорості у використанні цих коштів, на зустрічі запропоновано розробити документ про співпрацю між селищною радою та  фермерськими господарствами і приватними підприємствами (тобто повернутися до практики укладання соціальних угод). В даному документі буде зазначена фіксована сума в розрахунку з одного гектара землі, що обробляється - мінімальний благодійний внесок та порядок його використання.

Також керівники агроформувань погодились активніше долучатись до вирішення  проблем місцевого значення.

Зустрічі з підприємцями в такому форматі організовуватимуться селищною радою і надалі, адже і керівництво громади, і депутатський корпус  чудово розуміють, що тільки за умови співпраці місцевої влади з місцевими підприємцями, прозорій і відкритій системі оподаткування та використання цих податків,  можливий розвиток нашої громади.

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних