Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча зустріч з агровиробниками

Дата: 20.03.2021 12:28
Кількість переглядів: 1223

Фото без опису

Після об’єднання органи місцевої влади отримали нові повноваження та величезні масиви земель.

Відсутність актуальних даних про інвентаризацію, землекористування й нормативну грошову оцінку земель є одним з ключових обмежень територіальних громад в управлінні земельними ресурсами, що негативно впливає на формування та наповнення місцевого бюджету.

Відповідно громада недоотримує податків з цих земель – земельний податок, ПДФО з оренди, єдиний податок, плату за землюА це, в свою чергу, впливає на можливість розвивати громаду, підвищувати добробут мешканців, розбудовувати інфраструктуру.

Днями Теплицьким селищним головою Русланом Трамбовецьким спільно з керівниками  окремих служб проведено робочу зустріч з керівниками сільськогосподарських підприємств, в обробітку яких понад 500 га земель.

Учасниками зустрічі обговорювались питання щодо поетапного підняття орендної плати за землі державної та комунальної власності, сплату ПДФО, використання проектних доріг між паями, участі агрофоромувань у вирішення соціальних та інших важливих проблем в населених пунктах громади тощо.

Слід зазначити, що в громаді є суб'єкти господарювання, які щороку долучаються до вирішення поточних проблем сіл та селища,  в яких обробляють паї.  Їх благодійну допомогу на ремонт дороги, подарунки для дошкільнят та школярів, спонсорську допомогу щодо покращення матеріально-технічної бази в школах та садках, часто називають «соціальними коштами». Тому з метою створення рівних умов для усіх агровиробників та забезпечення прозорості у використанні цих коштів, на зустрічі запропоновано розробити документ про співпрацю між селищною радою та  фермерськими господарствами і приватними підприємствами (тобто повернутися до практики укладання соціальних угод). В даному документі буде зазначена фіксована сума в розрахунку з одного гектара землі, що обробляється - мінімальний благодійний внесок та порядок його використання.

Також керівники агроформувань погодились активніше долучатись до вирішення  проблем місцевого значення.

Зустрічі з підприємцями в такому форматі організовуватимуться селищною радою і надалі, адже і керівництво громади, і депутатський корпус  чудово розуміють, що тільки за умови співпраці місцевої влади з місцевими підприємцями, прозорій і відкритій системі оподаткування та використання цих податків,  можливий розвиток нашої громади.

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь