Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Завдяки прокуратурі буде повернуто територіальній громаді земельну ділянку, яка шахрайським способом вибула з її управління

Дата: 27.01.2021 11:41
Кількість переглядів: 406

Фото без опису

Бершадською місцевою прокуратурою, при розслідуванні кримінального провадження, встановлено факт заволодіння шахрайським способом, а саме за допомогою підробленого заповіту, земельною часткою (паєм) на території Теплицького району та, відповідно у межах реалізації представницьких повноважень, після направлення обвинувального акту у кримінальному провадженні відносно жителя Теплицького району до суду за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4
ст. 358 КК України та ч. 1 ст. 190 КК України, також скеровано позовну заяву до суду про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за заповітом та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Теплицьким районним судом Вінницької області підтримано законну позицію прокуратури та за результатом розгляду позовної заяви ухвалено рішення про задоволення позовних вимог, а відповідно після набуття рішенням законної сили, вживатимуться заходи щодо повернення земельної ділянки в управління територіальної громади загальною площею 1,37 га вартістю 171 тис. грн.

Окрім цього, на разі на розгляді в суді з аналогічних підстав перебуває ще 2 позовні заяви місцевої прокуратури, загальна площа земельних ділянок по яких становить 7,6 га, орієнтованою вартістю 955 тис. грн.

Бершадською місцевою прокуратурою продовжується наполеглива робота, щодо захисту державних інтересів у земельній сфері та на даний час готуються позовні заяви до суду про скасування незаконної реєстрації права власності ще на 4 земельні ділянки, які вибули шахрайським способом з управління територіальної громади.

 

 

 

Прокурор Теплицького відділу

Бершадської місцевої прокуратури                                                 А. Діхтяр


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь