Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційно-методична нарада з керівниками закладів освіти громади

Дата: 19.02.2021 18:30
Кількість переглядів: 1179

Фото без опису

17.02.2021 року за участі працівників Теплицького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади.

Рябець Ніна Леонідівна, заступник начальника управління звернула увагу учасників наради на те, що з 01 січня 2021 року вступив в дію новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25 вересня 2020 року     № 2205. Однак, керуємося нормами харчування затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591, Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01 червня 2005 року № 242/329, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року за № 661/10941.

 Заклади дошкільної освіти керуються станом на сьогодні Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженою  наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 року № 298/227.

Другим не менш важливим питанням наради було розробка, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

Свєженцев Олександр Вікторович, начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Теплицького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області зазначив, що НАССР в закладах освіти - це не просто необхідність та підстава для проведення перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи НАССР на харчоблоках.

На завершення наради працівники Держпродспоживслужби акцентували увагу на відповідальності керівників за безпечне харчування дітей в закладах освіти громади.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь