Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На водоймах нестійкий крижаний покров. Будьте обережними.

Дата: 11.02.2021 09:15
Кількість переглядів: 881

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

У зв’язку зі змінами погодних умов та коливаннями температур на більшості водних об’єктів утворився нестійкий крижаний покров, що підвищує імовірність виникнення нещасних випадків. Більшість з них стається внаслідок виходу людей на тонку кригу для вилову риби або скорочення шляху. Окрему групу становлять нещасні випадки з дітьми внаслідок безконтрольного перебування на кризі.
Щоб уникнути трагедії на льоду ні в якому разі не перевіряйте його міцність ударами ноги; якщо лід почав тріщати, не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні ніг від криги, якщо ви йдете групою, відстань між пішоходами не скорочуйте менше, ніж на 5 метрів, якщо ви на лижах, кріплення лиж відстебніть, палиці тримайте в руках, але петлі лижних палиць не накидайте на кисті рук, безпечним вважається лід товщиною не менше, ніж 15 сантиметрів.

Якщо Ви провалилися на льоду річки або ставка
Широко розкиньте руки по краях льодового пролому та утримуйтесь від занурення з головою.
Намагайтеся, не обламуючи краю пролому, без різких рухів вибратися на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Вибравшись із льодового пролому, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли і де міцність льоду, таким чином, перевірена. Будьте обережні до самого берега, а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся в теплі.

Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть, що йдете на допомогу та терміново зателефонуйте до служби порятунку 101. Підкладіть під себе лижі, дошку, фанеру (це збільшить площу опори) і повзіть на них. Наближайтесь до ополонки тільки повзиком, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте, інакше у воді опиняться вже двоє. Ремені, шарфи, дошка, жердина, санки або лижі допоможуть врятувати людину. Кидати пов'язані ремені, шарфи або дошки треба за 3-4 метра.
Якщо ви не один, тоді узявши один одного за ноги, лягайте на лід ланцюжком і рухайтеся до пролому. Дійте рішуче і швидко - постраждалий швидко мерзне в крижаній воді, мокрий одяг тягне його донизу.
Подавши постраждалому підручний засіб порятунку, витягайте його на лід і повзіть з небезпечної зони. Потім укрийте його від вітру і якнайшвидше доставте в тепле місце, розітріть, переодягніть в сухий одяг і напоїть чаєм.

 

Пам’ятайте: вирушати на водойми поодинці небезпечно!

Суворе дотримання правил безпеки на льоду збереже ваше життя та ваших близьких!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь