Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня Соборності України

Дата: 21.01.2021 20:40
Кількість переглядів: 596

Щороку 22 січня відзначається День соборності України – одне зі знакових свят українського державотворення.   

Ідея соборності завжди була наріжною й актуальною для украіїнців. Від другоії половини ХІХ століття украіїнська політична єдність стала одним із провідних мотивів деклараціий та діяльності національного руху.

Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованоії спільноії праці та взаємодіії в сучасніий Украіїні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події украіїнськоії історії: проголошення незалежності Украіїнської Народноії Республіки й Акт Злуки украіїнських земель. Адже 22 січня 1918 року вперше у XX столітті украіїнська незалежність була проголошена IV Універсалом Украіїнської Центральноії Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софіиїському маийдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання УНР і ЗУНР в одну державу.

Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян краіїни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішніий агресії.

Сьогодні Украіїна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісна Украіїна – це повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.

Як ніколи раніше, День Соборності України - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель!

Працівники КЗ «Музей історії та етнографії Тепличчини» приділяють велике значення патріотичному вихованню підростаючого покоління.

Під час карантину, нажаль, переглядаємо спогади минулих тематичних заходів «В єдності сила народу».

Бажання знати історію свого народу формує національну свідомість школярів, яка допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь