Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як працює пілотний проєкт «Соціальна громада» в ЦНАП Теплицької громади

Дата: 28.12.2020 16:52
Кількість переглядів: 1791

Фото без опису

З 18 травня 2020 року Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Теплицької селищної ради  працює з програмним комплексом «Соціальна громада». 4 працівників ЦНАПу об’єднані в електронному кабінеті на рівні ОТГ.

Міністерство соціальної політики поширило пілотний проєкт «Соціальна громада» на всю Україну. Цей програмний комплекс дозволяє опрацьовувати документи в електронному вигляді, що дозволяє скоротити час прийняття рішення вдвічі швидше – майже на тиждень.

«Соціальна громада» – це сучасне IT-рішення, яке дозволяє приймати документи на оформлення виплат максимально наближено до людей. Все, що для цього потрібно – працівник на робочому місці, комп’ютер та Інтернет. Приймання документів від громадян можуть здійснювати навіть старости, тобто ми можемо наблизити адмінпослуги не тільки до ОТГ, але й до мешканців кожного старостату.

За цей час ми прийняли 752 звернення через програмний комплекс, переваги якого у тому, що ми маємо змогу накопичувати базу даних про мешканців, контролювати кількість і якість надання адміністративних послуг соціального характеру, стан розгляду заявок. Для органів місцевого самоврядування ОТГ, які створили фронт – офіси передбачено підтримку з державного бюджету – надання грошової компенсації. Так, ОТГ здійснено компенсаційну виплату на загальну суму 10500 тис. грн за приймання «фронт»-офісами 700 документів мешканців громади на місцях для призначення житлових субсидій, пільг та державних адресних допомог по яких прийняті рішення «бек»-офісами УПСЗН про призначення соціальної підтримки.

29 квітня 2020 року укладено Угоду про співробітництво з надання адміністративних послуг у сфері соціального захисту населення  між Управлінням праці та соціального захисту населення Теплицької районної державної адміністрації та Теплицькою селищною радою.

У  вересні 2020 року, в межах виконання Договору, Теплицька селищна рада отримала меблі на 65977 грн. для надання адміністративних послуг соціального характеру.

В рамках реалізації проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку, згідно з Угодою про позику від 9 липня 2014 року 27 липня 2020 року підписано договір з ТОВ «Мімком» № NCB-А 13 щодо оснащення меблями об’єднаних територіальних громад для організації виконання функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей.

20 листопада 2020 року  виконавчим комітетом Теплицької селищної ради затверджено  інформаційні  та технологічні картки адміністративних послуг, які надаються у ЦНАП.

Перелік послуг, які можна отримати через програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»

1. Допомога сім`ям з дітьми.

2. Допомога малозабезпеченим сім`ям.

3. Допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю.

4. Допомога особам, які не мають право на пенсію та особам з інвалідністю.

5. Компенсація вартості продуктів харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

6. Допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

7. Допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною ”, оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків.

8. Допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком ЛКМЗ потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним.

9. Компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

10. Винагорода жінці, якій присвоєно почесне звання України "Мати-героїня".

11. Допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

12.Допомога на поховання.

13. Допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

14. Допомога на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя.

15. Допомога військовослужбовцям, звільненим з строкової служби.

16. Допомога в разi загибелi (смерті) або iнвалiдності волонтера.

17. Допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання.

18. Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

19. Грошова компенсація замість санаторно курортного лікування.

20. Компенсація вартості самостійного санаторно курортного лікування.

21. Пільги на придбання твердого та рідкого пічного палива і скрапленого газу.

22. Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

З 1 січня 2021 р.  приймання документів від громадян для призначення державних виплат буде здійснюватись в ЦНАП або старостатах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь