Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Лялькові фантазії" від працівників музею Тепличчини

Дата: 06.11.2020 20:21
Кількість переглядів: 617

Фото без опису

Працівники музею Тепличчини провели ряд екскурсій для учнів.  Діти мали можливість ознайомитись з народною лялькою на новоствореній виставці «Лялькові фантазії».

Українська народна лялька побутувала у різні часи на теренах України, була властивою у певних регіонах, а особливості її створення передавалися від покоління до покоління. Народні ляльки мали різний вигляд та виготовлялися з різних матеріалів - тканини, нитки, одягу, сіна, соломи,  сезонних овочів. Сам процес виготовлення ляльок в різних регіонах називали порізному «в'язати куклу», «робити ляльку», «крутити куклу».

Лялька - це один із найдревніших  символів, який єднає культури і традиції. Це ознака  єдності духовного, сакрального простору людей.  

Мотанка - оберіг людської душі й долі, символ Берегині роду, що передавався від матері до дочки,  та ниточка, що єднає покоління в єдиний Рід, Народ, Націю.

На виставці представлені роботи,  виготовлені власноруч працівниками музею. Кількість робіт невелика, але в кожну з них вкладена енергія, певні думки та часточка душі. Виготовлення такої ляльки не потребує великої кількості матеріалів, а задоволення для вас та ваших дітей буде незабутнім. 

Оглядаючи виставку, дітям випала нагода пофантазувати та дати назви представлених композицій, розвиваючи образне мислення та виховуючи зацікавленість до народних традицій.    

Працівники музею запрошують усіх бажаючих оглянути виставку. Ви дізнаєтеся більше про українську народну ляльку – символ жіночої мудрості, родинний оберіг.   Така річ стане чудовою прикрасою вашої домівки та гарним подарунком для добрих друзів.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь