Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як відбуватиметься навчання в школах Теплицької ОТГ в умовах пандемії

Дата: 26.08.2020 17:37
Кількість переглядів: 3021

Фото без опису

 

Як завжди, з 1 вересня розпочинається навчальний рік. Він починається у всіх навчальних закладах, незалежно від форми власності в Україні.

В Теплицькій ОТГ з 1 вересня розпочнуть роботу всі навчальні заклади, крім ЗДО «Сонечко», де проводиться капітальний ремонт приміщень, його планується відкрити з 1 жовтня.

Черговий навчальний рік для школярів буде в новому форматі, лінійки не буде, а буде зустріч вчителів  і учнів в класах. Цьогоріч всі шкільні, позашкільні та дошкільні заклади працюють в умовах пандемії.

На сьогоднішній день для освітніх закладів Теплицької ОТГ придбано всі необхідні засоби захисту, зокрема, дезинфікатори для обробки поверхонь парт, підлоги, тощо, захисні маски, рукавички. В кожен заклад закуплено безконтактні термометри.

Відповідно до протиепідемічних заходів, у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби, які затверджені постановою головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року №50 необхідно обов’язково дотримуватись наступних правил:

1. Вхід до приміщень закладу можливий лише за наявності захисної маски або респіратора. Під час занять маски і респіратори можна не використовувати, натомість їх використання є обов’язковим під час пересування приміщеннями закладу. Водночас для учнів 1-4 класів вхід до закладу та пересування приміщеннями дозволено без маски або респіратора.

Вхід стороннім особам на територію закладу освіти заборонено.

 

2. Персонал закладу допускається до роботи за наявності маски, респіратора або захисного щитка та після проведення безконтактної термометрії. У випадку виявлення температури понад 37,2 С або ознак гострого респіраторного захворювання співробітник не допускається до закладу. 

 

3. Медичний огляд перед навчальним роком мають обов’язково пройти тільки першокласники. Всі інші діти мають проходити медогляд раз на рік (цей огляд приблизно прив’язується плюс-мінус два тижні до дня народження дитини). Відповідальність за проходження медичного огляду покладається на батьків. Батьки можуть сконтактувати зі своїм сімейним лікарем і визначити дату, яка потрібна для проведення медичного огляду.

Проходити професійні медогляди під час пандемії вчителям не потрібно, лише по закінченню карантину усі працівники освіти проходять медогляди (впродовж місяці).

Працівники кухонь та харчоблоків обов'язково мають пройти санітарний мінімум.

 

4. Перед початком занять педагоги мають опитувати учнів щодо самопочуття та наявності симптомів COVID-19. Якщо виявлено ознаки респіраторної хвороби, учень має бути тимчасово ізольований у спеціальному приміщенні закладу, після чого про випадок інформують батьків або законних представників і приймається рішення про направлення дитини до закладу охорони здоров’я.

У разі підтвердження хвороби COVID-19 в одного із учнів, весь клас або група повинні піти на самоізоляцію.

 

5. Усі заклади освіти забезпечують організацію:

  • місця для обробки рук антисептиками на всіх входах до закладу;
  • наявність рідкого мила і паперових рушників або електросушарок для рук в санітарних кімнатах;
  • централізований збір використаних масок і рукавичок в окремі контейнери з кришками – біля входу в заклад, у коридорах та санвузлах;
  • медичні пункти – безконтактними термометрами, антисептиками, засобами індивідуального захисту тощо;
  • розміщення плакатів, банерів про респіраторну гігієну та етикет кашлю;
  • обмеження проведення масових заходів (нарад, зборів) у закритих приміщення, крім необхідних для функціонування закладів – педагогічних нарад тощо;
  • можливості для організованого руху закладом – використовувати запасні виходи, розмітку на підлозі, виокремити зони переміщення для різних вікових категорій учнів;
  • очищення та дезінфікацію поверхні, дверні ручки, столи, місця для сидіння, перила тощо після занять в кінці робочого дня;
  • проведення провітрювання впродовж не менш ніж 10 хв після кожного заняття.

6. Впродовж дня проводити заняття одного і того ж класу або групи в одній аудиторії/кабінеті, застосовувати модульний підхід для вивчення дисциплін. Крім того, за можливості, заняття можна проводити на відкритому повітрі. 

 

7. Під час карантину не дозволяється організація харчування за типом «шведського столу» і самообслуговування, а також робота питних фонтанчиків. Під час харчування відстань між столами повинна складати не менш ніж 1,5 м, а за одним столом має знаходитись не більш як 4 особи. У разі неможливості забезпечити дітей гарячим харчуванням необхідно організувати харчування шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції. 

 

Також є вимоги щодо перевезення дітей та працівників закладів освіти в шкільному транспорті. Навчальний заклад має забезпечити водіїв масками/респіраторами та антисептиками для рук, щоденно контролювати їхній стан здоров’я та не допускати до роботи з ознаками гострої респіраторної хвороби і температурою вище 37,2 С.

Салон транспорту дезінфікується в кінці робочої зміни. Вхід до салону автотранспорту здійснюється за наявності захисної маски/респіратора. Кількість пасажирів має бути у межах кількості місць для сидіння.

 

Ще раз хочу нагадати – дотримання елементарних правил безпеки рятують життя. Тому дотримуйтесь правил режиму карантину: часто і ретельно мийте руки, дезінфікуйте особисті речі, тримайте дистанцію на відстані 1,5 метри від інших людей та провітрюйте приміщення.

Зберігайте спокій і ясний розум.

Будьте здорові!

 

 

Начальник відділу освіти, культури,

молоді та спорту виконавчого комітету

Теплицької селищної ради                                                   Борис Чечельницький

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь