Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорено нагальні питання щодо готовності закладів освіти Теплицької ОТГ до нового навчального року в умовах пандемії

Дата: 26.08.2020 15:38
Кількість переглядів: 1740

Фото без опису

26 серпня 2020 року відбулася нарада з керівниками закладів шкільної, дошкільної та позашкільної освіти Теплицької об’єднаної громади, яку провів начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Теплицької селищної ради Борис Чечельницький.

У нараді взяли участь селищний голова Руслан Трамбовецький та начальник бюджетного відділу Катерина Погребняк.

Під час зустрічі присутні обговорили дотримання санітарно-гігієнічних норм під час навчального процесу, особливості його організації в період адаптивного карантину, розглянули рекомендації щодо організації навчального процесу в умовах пандемії та деякі фінансові питання.

 

Чечельницький Б.О. основну увагу зосередив на протиепідемічних заходах у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби, які затверджені постановою головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року №50, окреслив головні завдання, що стоять перед закладами освіти щодо організації нового навчального року.

Також підіймалось таке важливе питання, як організація харчування дітей. Шкільні їдальні будуть працювати відповідно до графіку організації харчування. Працівники харчоблоків мають працювати у масках (або респіраторах чи захисних щитках) і рукавичках, які будуть змивати після кожного етапу роботи на кухні.

Співробітники їдалень, які будуть видавати їжу, також мають бути у максимально захисному одязі: маски або респіратори, захисні щитки, рукавички.

На нараді звернули увагу на те, що проходити професійні медогляди під час пандемії не потрібно, лише по закінченню карантину усі працівники освіти  протягом місяця  повинні пройти медогляди.

 

Погребняк К.М. повідомила освітян про зміни в посадових окладах за єдиною тарифною сіткою у зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати з 1.09.2020 року до 5 тис.грн., наголосила на формуванні тарифікаційних списків з 1.09.2020 року та про економне використання бюджетних коштів до кінця поточного року.

 

Селищний голова Руслан Трамбовецький зосередив увагу учасників наради на вимогах до роботи закладів в умовах пандемії - правилах дезінфекції, підготовки приміщень, перебування учнів у школі, зокрема звернув увагу на уникненні масових скупчень 1 вересня тощо. 

Р.Трамбовецький наголосив керівникам закладів на ефективному використанні коштів, пропорційному їх розподілу між опорними школами та філіями. Дав доручення централізованій бухгалтерії негайно профінансувати до 1.09.2020 року всі необхідні видатки для завершення підготовки до початку навчального року в умовах пандемії.

Селищний голова зазначив, що головне завдання і влади, і педагогічних колективів – забезпечити учням ефективний навчальний процес з неухильним дотриманням усіх санітарних норм.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь