Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тепличани взяли участь у III Всеукраїнському форумі «Україна Сакральна»

Дата: 21.08.2020 17:00
Кількість переглядів: 1752

19.08.2020 року в м. Погребище відбувся III Всеукраїнський форум «Україна Сакральна» за зміцнення національної єдності.  КЗ «Будинок культури Теплицької селищної ради» було представлено заступником директора А.Волинець.

Ініціатором проведення форумів «Україна сакральна» виступив громадський Рух «Український діалог» за зміцнення національної єдності, голова Руху – почесний краєзнавець України, почесний громадянин м. Погребище, доктор історичних наук, професор Василь Моргун.

Гостей фестивалю зустрічали керівництво області і району та громадськість на історичному сторожовому Чорному Божому камені Марі-в-Погребищі-на-Росі, біля Козацького хреста «Борцям за волю України». Під прапорами України, Погребища та наказного гетьмана Максима Кривоноса.

З вітальними словами виступили депутат Вінницької обласної ради Володимир Барцьось, голова Погребищенської районної ради Сергій Волинський, голова Погребищенської районної державної адміністрації Петро Шафранський та голова Погребищенської міської ради Анатолій Білик.

Про Тепличчину, як про мистецький край, де творив свої музичні шедеври славетний син співучого Поділля М. Леонтович, розповіла Алла Волинець – заступник директора КЗ «Будинок культури Теплицької селищної ради».

Побратими-гості урочисто передавали копії сакральних символів своїх громад – прапорів, гербів, гімнів та статутів – побратимам-господарям, ініціаторам створення Побратимства громад сакральної України. До символів додається історія їх походження. Для вічного збереження як святинь Погребищенського побратимства у майбутньому Музеї української символіки ім. Насті Присяжнюк у м. Погребище. Символи прийняли голова Погребищенської районної ради Сергій Волинський, голова Погребищенської міської ради Анатолій Білик та голова Руху «Український діалог» за зміцнення національної єдності Василь Моргун.

На форумі були присутні патріоти з усіх куточків України. Крім громадських діячів, в його роботі взяли участь представники науки та культури, спорту, місцевих і обласних органів влади, пересічні громадяни. Були листи підтримки від центральних органів влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь