Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про роботу Теплицької селищної ради та її структурних підрозділів за І півріччя 2020 року

Дата: 15.07.2020 10:38
Кількість переглядів: 884

Фото без опису

 

Виконкомом Теплицької селищної ради вживалися необхідні заходи щодо забезпечення нормального функціонування об’єднаної територіальної громади, відповідно до Програми соціально-економічного розвитку Теплицької об’єднаної територіальної громади на 2020 рік.

Фінансово-бюджетна політика. До загального фонду бюджету Теплицької ОТГ за І півріччя 2020 року надійшло 16 744,2 тис. грн. власних доходів, що становить 40,3% до затвердженого плану на рік. Планові показники на січень-червень не виконано, недовиконання плану складає 1 089,5 тис.грн.

Запровадження карантинних заходів та надання пільг в оподаткуванні суттєво вплинули на надходження до бюджету нашої громади.

Основним бюджетоутворюючим податком залишається податок на доходи з фізичних осіб, надходження якого за 6 місяців поточного року склали 10 328,2 тис.грн. або 61,7% до усіх надходжень.  

В умовах спаду економіки та повільного наповнення місцевих бюджетів з початку року забезпечено фінансування бюджетних установ та місцевих програм. Так, за І півріччя 2020 року проведено касових видатків на загальну суму 36 583,1 тис.грн., в тому числі на соціально-культурну сферу – 26 912,1 тис.грн., житлово-комунальне господарство – 2 401,2 тис.грн., утримання автомобільних доріг – 336,6 тис. грн., трансферти до інших бюджетів – 1 270,2 тис.грн., державне управління – 3 117,7 тис.грн.

Станом на 1 липня 2020 року із бюджету громади виплачено літніх відпускних працівникам закладів освіти в сумі 4 867,9 тис.грн., в тому числі педагогічним працівникам – 4 692,8 тис.грн., що становить 70,7% усієї розрахункової потреби.

Джерелами фінансування усіх видатків є кошти бюджету громади, власні надходження бюджетних установ, а також дотація та субвенції із Державного, обласного та районного бюджетів.

Освіта. З  метою належного функціонування закладів освіти Теплицької ОТГ, в рамках програми «Нова українська школа» придбано нові меблі для учнів перших класів у всі школи, на що витрачено 133,3 тис.грн., з них 98,8 тис.грн. – освітньої субвенції, 34,5 тис.грн. – співфінансування з бюджету Теплицької ОТГ.

Закуплено інтерактивний мультимедійний комплекс в опорний заклад Теплицька ЗОШ №1 – 60,5 тис. грн., придбано дидактичний матеріал на загальну 71,9 тис. грн.

Оновлено кухонне обладнання харчоблоків в двох опорних закладах, на що витрачено 900,0 тис. грн. державних коштів та 100,0 тис. грн. селищного бюджету.

За рахунок місцевого бюджету здійснюються поточні ремонти в закладах освіти  громади.

Важливу роль у формуванні підростаючого покоління, зміцнення та збереження здоров’я відіграє фізичне виховання.

Спорт. На території Теплицької ОТГ працює КЗ «Теплицька ДЮСШ», де функціонує 18 груп з 5 видів спорту, де займається 246 дітей. Протягом І півріччя 2020 року на утримання комунального закладу «Теплицька дитячо-юнацька спортивна школа» з бюджету Теплицької селищної ради спрямовано 743,0 тис. грн.

Згідно календарного плану змагань, чемпіонатів області, турнірів, чемпіонатів України було використано: волейбол – 12,8 тис.грн.; боротьба – 11,3 тис. грн.; стрільба кульова – 2,5 тис.грн.; футбол – 1,7 тис. грн.; легка атлетика – 2,2 тис. грн.

Для дотримання належних умов роботи закладу в період карантину було придбано: дезінфікуючі засоби, засоби індивідуального захисту (маски, рукавички), для користування під час проведення занять та обробки зовнішніх поверхонь на території Стадіону витрачено 5,7 тис. грн.

Для обслуговування території Стадіону (косіння, насаджень дерев, скроплення бур’янів), ремонт мотокоси та газонокосарки використано 10,1 тис. грн. (придбано косу 4,9 тис. грн.). Здійснено заміну вхідних дверей, бетонування вхідної площадки з встановленням плитки на загальну суму 16,7 тис.грн. Проведено ремонт службового автомобіля – 1,8 тис.грн. Покраска секторів та лавочок на території Стадіону, встановлення урн для сміття,  виділено  кошти в сумі – 12,0 тис. грн.

Рішенням 12 сесії 7 скликання від 14.07.2020 року № 264-12 Теплицької селищної ради виділено кошти в сумі 20,0 тис.грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації на «Капітальний ремонт спортивної зали з облаштуванням внутрішнього туалету, душових та роздягалень».

ЦНАП. На виконання Закону України «Про адміністративні послуги» у зв’язку з передачею функцій у сфері надання адміністративних послуг від Теплицької райдержадміністрації до Теплицької селищної ради, розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 року №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» з березня 2020 року у Теплицькій ОТГ функціонує Центр надання адміністративних послуг (далі – Центр).

Загалом до переліку адміністративних послуг входить 188 послуги.

Станом на 01.07.2020 року Центром прийнято 1211 заяв громадян, з них, 74 – соціального характеру, 857 – по земельних питаннях, з інших питань – 280.

Більшість адміністративних послуг, які надаються через Центр є безкоштовними, але є й такі з яких стягується адміністративний збір. Надходження до селищного бюджету від роботи ЦНАПу з березня по червень 2020 року склали 11785 тис. грн.

Охорона здоров’я та соціальний захист. Впродовж І півріччя Теплицькою ОТГ надано субвенцій районному бюджету для закладів первинної та вторинної медичної допомоги в сумі 903,7 тис.грн. на придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, відшкодування лікувальних засобів для пільгової категорії населення, тощо.

Незважаючи на всі труднощі, які супроводжували громаду впродовж звітного періоду, селищна рада не скоротила жодної соціальної програми. За цей період виділено 181,7 тис.грн., з них на лікування жителям громади – 118,5 тис.грн, призовникам на строкову військову службу – 2,0 тис.грн., на поховання одиноких жителів – 14,2 тис.грн., допомога при екстремальній ситуації (пожежі) 42 тис.грн., допомоги сім’ям загиблих учасників ООС – 5,0 тис.грн. 

В рамках Проєкту "Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією", який реалізується Міжнародним благодійним фондом "Карітас України" за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Теплицька селищна рада отримала благодійну допомогу - «Скриньки здоров’я» у вигляді засобів індивідуального захисту, які передано КНП «Теплицький ЦПМД» та закладам соціальної інфраструктури Теплицької ОТГ.

На території Теплицької ОТГ функціонує 4 прийомних сімей і 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких  виховується 5 дітей, позбавлених батьківського піклування та одна особа з числа дітей-сиріт. В 4 сім’ях усиновлювачів   проживає  5  дітей.

Культура. В умовах карантину робота творчих колективів Теплицької громади успішно триває за допомоги новітніх технологій. Проводились онлайн-фестивалі, огляди, конкурси аматорської народної творчості, виставки творів декоративно-прикладного мистецтва та онлайн-вітань.

Колективи ОТГ брали участь в обласних, Всеукраїнських та Міжнародних культурно-мистецьких заходах, зокрема:

- зразковий аматорський танцювальний колектив «Фантазія» Теплицького РБК, керівник Л.Юхимчук брав участь: у всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Зірковий крок». Гран прі, (січень), всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Музичний олімп» І та ІІ місця (лютий);

-фольклорний театр «Добродеї» Теплицького РБК, керівник А.Волинець брав участь у  міжнародному фольклорному дійстві «ESI LAIMIGS DEJOJOT» за участю творчих колективів України та Латвії, проведеного в рамках  міжнародного етнокультурного проекту «BALTIJA FOLK 2020» (Латвія, березень).

- театр естради, керівник В. Загляда у V дистанційному фестивалі-конкурсі золоті таланти України «Наша діти-наше майбутнє» І місце, ІІ місце у номінації естрадний вокал.

Також в нових умовах функціонують і бібліотечні заклади громади. Бібліотекарі КЗ «Централізована бібліотечна система Теплиької селищної ради» працюють у форматі відео-інформера. Також постійно створюються та оновлюються в бібліотеках інформаційні стенди, де для читачів завжди надається інформація про масові заходи, знаменні та пам’ятні дати, історичні довідки та екскурси. Періодично проводяться дні відкритих дверей у бібліотеках.

Протягом І півріччя за рахунок місцевого бюджету придбано 185 примірників книг на суму 13,1 тис. грн.

Разом з тим, при Теплицькій ОТГ функціонує КЗ «Музей історії та етнографії Тепличчини». Станом на 01.07.2020 року фонди музею складають 763 предмета, з них  основного фонду – 660, допоміжного – 103 предмета. З початку  2020 рік фонди музею поповнились на 32 предмети. За січень-червень 2020 р. було оформлено 7 виставок за слідуючими темами: «Я малюю мир», «Герої серед нас», «Національний одяг від історії до сучасності», «Матусі рідної хустина – мій пожиттєвий оберіг», «Моя країна – Україна», «Спадок нації», «Конституція України – запорука нашої державності». Кількість відвідувачів  складало 815 чоловік, з них дітей 516, в їх числі: учні, студенти та вихованці дошкільного навчального закладу. Загальна кількість екскурсій, проведених за звітний період – 58 .

Житлово-комунальне господарство. Впродовж І півріччя 2020 року на поточний ремонт та утримання доріг по Теплицькій об’єднаній територіальній громаді використано 336,6 тис. грн. Наразі, по Росошанському старостинському округу здійснено поточний ямковий ремонт дорожнього покриття в об’ємі 320 м2, на автомобільній дорозі загального користування Теплик – Росоша – Погоріла на суму 120 тис. грн.

З селищного бюджету виділено співфінансування в сумі 100 тис. грн. на проведення ремонтних робіт дороги Р-54 (Краснопілка – Теплик – Бершадь – Дубинове) в межах Теплицької ОТГ.

Згідно розпорядження КМУ від 08.07.2020 року №891-р  надано субвенцію у 2020 році з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку  окремих територій між місцевими бюджетами в сумі  750,0 тис. грн. та співфінансування з селищного  бюджету в сумі 100,0 тис. грн. на  виконання робіт по об’єкту «Капітальний ремонт тротуару по вул. Незалежності: завершення робіт (від будинку №107 до виїзду з смт Теплик) в смт Теплик».

Станом на 15.07.2020 р. роздільним збором ТПВ охоплено 40% населення громади. До кінця 2020 року планується ще придбати  контейнери для роздільного  збору сміття, на що виділено кошти з місцевого бюджету  в сумі   85,7  тис. грн.

Впродовж поточного року постійно проводились роботи по ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ в усіх  населених пунктах Теплицької ОТГ, зокрема працівниками комунального підприємства «Житлокомунсервіс-Т» ліквідовано 15 несанкціонованих сміттєзвалищ, у т.ч. у межах смуг вулиць та доріг населених пунктів – 4, на прибудинкових територіях – 3, на пустирях в межах населених пунктів - 8. Зібрано побутових відходів на  несанкціонованих сміттєзвалищах 0,45 тис.м3.

Очищено  від сміття 4,2 тис.м2 берегів водойм.

Проведено заходи з упорядкування парків, скверів, кладовищ. Приведено в належний стан пам’ятники, братські могили.

На здійснення заходів по благоустрою населених пунктів  спрямовано - 2401,2 тис. грн.

Особлива увага приділяється залученню додаткових фінансових ресурсів з різних джерел фінансування. В результаті проектно-грантової діяльності, в поточному році на території Теплицької ОТГ реалізовуються 2 проєкти:

1. «Капітальний ремонт фасадів та покрівлі даху дошкільного навчального закладу ясла-садок «Сонечко» (корпус №1 та корпус№2) за адресою: вул. Гоголя, 3, в смт Теплик Вінницької області», який фінансується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та бюджету Теплицької селищної ради. Даний об’єкт увійшов до програми Президента України «Велике будівництво».

Загальна вартість робіт за проєктом становить 5372,111 тис.грн., з них субвенція з Державного бюджету 4722 тис.грн., селищний бюджет 650,111 тис. грн.

2. «Забезпечення розвитку творчого потенціалу, культурного простору та створення умов для розвитку самодіяльної творчості в закладах культури Теплицької ОТГ». Проєкт реалізовується в рамках 17 обласного конкурсу розвитку територіальних громад. Загальна вартість проєкту  становить 382,2 тис. грн.,з них  грантові кошти –186,7 тис. грн., кошти селищного  бюджету – 170,5 тис.грн.,  районного бюджету – 25,0 тис.грн., ГО «Соціальний центр МХП» –  20 тис.грн. Проєктом передбачено придбання костюмів, звукопідсилюючої апаратури, котла та теплових пушок для закладів культури громади.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь