Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 червня – день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця

Дата: 22.06.2020 12:15
Кількість переглядів: 650

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Рано-вранці 22 червня 1941 року відбулося бомбардування Києва.

Слід зазначити, що Україна не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в нашій країні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 мільйонів, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни перетворилося понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

Цього дня згідно з указом Президента України вшановується пам’ять всіх тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у страшній війні.

Сьогодні Голова Теплицької об’єднаної територіальної громади Руслан Трамбовецький, голова Теплицької районної державної адміністрації Олег Побірський, голова районної організації ветеранів України Микола Пролєєв вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу Слави.

Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Коли ми пам’ятаємо – ми перемагаємо…

    

    

         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь