Навчальний рік для українських школярів завершиться дистанційно

Дата: 24.04.2020 09:53
Кількість переглядів: 766

Фото без опису

Навчальний рік в українських школах завершиться до 1 липня, а рішення про закінчення навчального процесу для учнів усіх класів, крім 11-х, буде ухвалюватись педагогічними радами шкіл індивідуально. Про це розповіла виконувачка обов'язків міністра освіти та науки України Любомира Мандзій на сторінці МОН у Facebook у середу, 22 квітня.

Мандзій розповіла, що наразі всі заклади освіти продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання. Заклади також мають бути готовими до дистанційного завершення навчального року.

«Карантин продовжено до 11 травня, а це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно», – зазначила вона.

За словами т.в.о. міністра освіти і науки, навчальний рік в українських школах закінчиться 1 липня, а рішення про закінчення навчального процесу в школах для учнів усіх класів крім 11-х прийматимуть педагогічні ради шкіл.

Відповідаючи на запитання про те, коли діти повернуться в школи, т.в.о. міністра освіти і науки України наголосила, що для того, щоб розглядати це питання в країні повинна бути кардинально іншою епідеміологічна ситуація.

Мандзій також зазначила, що наразі немає остаточних дат проведення зовнішнього незалежного оцінювання, а воно буде проведено у залежності від епідеміологічної ситуації в державі.

Зокрема, мова йде про дистанційне навчання, підсумкове оцінювання, оформлення документів про освіту та інші теми, яких торкається лист-роз’яснення МОН, оприлюднений 16 квітня 2020 року.

Рінше Міносвіти вже опублікувало рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання. Так, в умовах використання технологій дистанційного навчання педради шкіл мають самостійно визначати особливості організації освітнього процесу і завершення навчального року.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. Учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, рекомендовано надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні 2020-2021 н. р.

У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік Міністерство рекомендує збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній навчальний рік, а у 2-11-х класах провести вхідне діагностування рівня знань учнів за 2019-2020 н. р.

У 2019/2020 навчальному році рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема — останні дзвоники та випускні вечори.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних