Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Теплицької ОТГ Руслана Івановича Трамбовецького

Дата: 17.04.2020 15:23
Кількість переглядів: 1477

Фото без опису

Шановна громадо!
 
19 квітня ми святкуватимемо одне з найбільших свят православної церкви – Великдень. Знаю, що багато вірян чекають його з нетерпінням, довго готуються і дотримуються усіх необхідних обрядів.
 
На жаль, цього року свято Великодня ми відзначатимемо в умовах карантину, необхідного, щоб вберегти кожного з нас від захворювання на COVID-19. Безумовно, встановлені обмеження – це випробування для справжніх вірян, але ми не можемо ризикувати життям один одного.
 
Ми не впливаємо на діяльність церкви та не встановлюємо режиму роботи храму та священнослужителів. Так само ми не забороняємо Вам молитися і жодним чином не обмежуємо Вашої віри та духовного життя. Однак я наполегливо прошу Вас цього Великодня залишатися вдома задля здоров’я та безпеки кожного жителя громади.
 
На жаль, на території Вінницької області станом на 17 квітня вже підтверджено 296 випадків захворювання на COVID-19. Тому ми не маємо права нехтувати карантином.
 
Сьогодні на території Теплицької об’єднаної громади не зафіксовано жодного випадку інфікування небезпечним коронавірусом. Я хочу, щоб така ситуація збереглася і після Великодня.
 
Аби громадяни України могли провести свята без ризику заразитися коронавірусом у Міністерстві внутрішніх справ розробили разом з духовенством алгоритм проведення цих днів. Тож, у храмах проводитимуть служби, але за участю не більше 10 осіб - священика, прислужника та працівників церкви і персоналу з технічного забезпечення. Усі вони повинні бути в масках або респіраторах, крім священослужителя. Коли богослужінь немає, віряни можуть самостійно відвідати храм, але всередині може бути не більше 2 осіб у великих храмах, і 1 - у менших, без врахування священика. Усі присутні зобов’язані носити маски, а ззовні не повинно бути черг.
 
Священний Синод Української Православної Церкви під головуванням Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Епіфанія рекомендує перенести відвідування кладовищ у провідну неділю на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020 року).
 
У ці святкові дні обов’язково подбайте про своїх рідних, особливо про літніх людей. Заздалегідь придбайте все необхідне до свята та забезпечте своїх дідусів та бабусь свяченими пасками.
 
І ще, давайте назавжди віддійдем від практики приносити на могили штучні (мертві) квіти і віночки, а спілкуватися з душами померлих будемо через посаджені й доглянуті квіти.
 
Залишайтеся на Великдень вдома. Сьогодні це час єднання, спільної молитви у тісному сімейному колі, любові та турботи про найрідніших. Бережіть себе! І нехай Господь береже усіх нас!
 
 
Руслан Трамбовецький, голова Теплицької ОТГ                                        

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь