Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дата: 14.02.2020 15:54
Кількість переглядів: 898

Фото без опису

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України.

15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи. А тих, хто і зостався живим, моральне каліцтво супроводжуватиме все життя. Та вони не нарікають на долю, не вважають себе героями, хоч рани Афганістану не залікуєш нічим і ніколи. Надзвичайно жорсткі та виснажливі умови підготовки, перемінливий клімат, щоденні думки про смерть і переживання за своє життя робили перебування у «гарячій точці» просто неможливим. Таке зрозуміють тільки ті, хто воював і вижив у ті жахливі роки. Та найстрашніше те, що ці хлопці не знали, що буде з ними в майбутньому, чи знайдуть вони собі місце у новому житті, житті без війни і смерті. Через цю страшну війну пройшли 700 тисяч чоловік і серед них 30 відсотків українців. 15 тисяч не повернулися додому.

З Тепличчини на цю криваву війну пішло 78 хлопців, 6 з них загинули, це: Володимир Гурський  з Соболівки, Яків Дем’янишин з Бджільної, Павло Коробейник з Мишарівки, Петро Король з Тополівки, Василь Семенюк з Комарівки, Олег Ткач з  Кивачівки.

Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку в лютому колишніх воїнів-інтернаціоналістів, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськість Теплика коло пам’ятного знака загиблим афганцям.

Із побажаннями добра і здоров’я, мирного неба звернувся до присутніх воїн-афганець Володимир Задорожний.

Із словами вдячності за виконання миротворчих операцій, закликом пам’ятати усіх, хто змушений був пройти пекло війни, перед присутніми виступив керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Теплицької селищної ради Віктор Зайцев. Він також поіменно згадав наших земляків, які стали жертвами сучасної війни з Росією і поховані в теплицькій землі: Володимира Муху, Володимира Черкасова, Володимира Сльоту та Романа Зварищука.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до пам’ятного знака загиблим афганцям.

Настоятель Свято-Покровського храму Теплика отець Володимир провів поминальну панахиду за загиблими героями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь