Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення депутатів Теплицької селищної ради 7 скликання до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., Прем’єр-міністра України Гончарука О.В.

Дата: 13.11.2019 17:51
Кількість переглядів: 596

 

Фото без опису

Бюджетним кодексом України, починаючи з 2020 року, передбачено скасування частини (13,44%) відрахування надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів.

На нашу думку, зміни, що стосуються зменшення власних доходів сільських, селищних, міських рад є неприпустимими, суперечать основним принципам децентралізації та обмежують місцеве самоврядування.

При цьому, в порушення вимог ст.142 Конституції України та Бюджетного кодексу України, не запропоновано механізму компенсації місцевим бюджетам втрат, у разі прийняття державою рішень, внаслідок яких зменшуються доходи місцевих бюджетів. Зазначаємо, що втрати Теплицького селищного бюджету складуть на 2020 рік близько 1 млн.грн.

Теплицька селищна рада стурбована цією проблемою, бо з одного боку обіцяне Урядом збільшення фінансової спроможності місцевих бюджетів гальмується, а з іншого – функції держави (видатки на охорону здоров’я в сільській місцевості, освіти, культури та інших галузей) ті ж місцеві бюджети змушені забезпечувати своїми ресурсами.

Також, під загрозу ставиться і так плачевний стан фінансування комунальної галузі органів місцевого самоврядування та повноцінне виконання їх обов’язків перед своєю громадою. Хочемо зазначити, що протяжність комунальних доріг по смт Теплик становить 46,04 км. Окремі ділянки доріг є аварійно-небезпечними та потребують термінового капітального ремонту, але в зв’язку із відсутністю коштів у місцевому бюджеті на утримання та ремонт доріг, не має можливості забезпечити належне їх функціонування.

Тому, з метою запобігання порушення принципів податкової стабільності і бюджетної збалансованості, не допущення втрат місцевих бюджетів, звертаємося до Вас, з проханням:

- відстояти інтереси місцевого самоврядування та забезпечити продовження реформи децентралізації, зокрема в частині гарантування сталих обсягів доходів місцевих бюджетів;

- сприяти у прийнятті змін до Бюджетного кодексу України (щодо зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні пального та частини акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального до місцевих бюджетів.

 

З повагою, депутати Теплицької селищної ради

 

 

Схвалено рішенням Теплицької селищної ради 7 скликання від 08.11.2019. №74-04

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь