Теплицька селищна рада
Вінницька область, Гайсинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила утримання собак, котів і хижих тварин в селищі Теплик

Дата: 31.10.2019 16:50
Кількість переглядів: 1104

Фото без опису

1.  Ці Правила поширюються на підприємства, установи, організації, а також громадян, що тримають котів, собак і хижих тварин в селищі Теплик.

2. Підприємства, організації, установи і громадяни – власники собак, котів і хижих тварин зобов’язані суворо дотримуватись санітарно гігієнічних норм і правил їх утримання при умові обов’язкового забезпечення безпеки людей.

3. При додержані вимог зазначених в пункті 2 цих Правил, дозволяється тримати:

а) собак і котів (не більше одного) – у квартирах,  в яких проживає одна сім’я, а також в будинках, що належать громадянам на правах особистої власності.

У квартирах, де проживає кілька сімей, допускається тримання собаки або кота лише при згоді всіх жильців квартири. При цьому не дозволяється тримати собак і котів в місцях загального користування (коридори, сходові площадки підвали тощо).

б) собак, котів і хижих тварин - у  «зоокутках», «живих кутках», дитячих закладах з дозволу санітарно – епідеміологічної і ветеринарної служби;

в) собак у населеному пункті, у вільному вигулі на ізольованій, добре огородженій території (в ізольованому приміщенні) на прив’язі або без неї;

г) собак на підприємствах, в установах і організаціях для охорони - на блоках, в обладнаних приміщеннях або на прив’язі.

Тримання собак і котів підприємствам, установам і організаціям допускається за погодженням з ветеринарними установами.

4. Власники котів, собак і хижих тварин зобов’язані:

а) щороку реєструвати (перереєстровувати) собак, котів і хижих тварин віком від двох місяців і старше. При первинній реєстрації собак, котів і хижих тварин їх власникам видаються реєстраційні посвідчення і правила їх утримання, а собак, крім того і номерні знаки.

Новопридбані собаки, коти і хижі тварини повинні бути зареєстровані в п’ятиденний термін;

б) тримати сторожових собак на прив’язі і спускати їх з прив’язі лише в закритих дворах, що виключають можливість втечі, про наявність собак застерігати написом;

в) не допускати, щоб собаки і коти забруднювали місця загального користування в будинках, дворах і на вулицях. Прибирати екскременти тварин;

г) про захворювання собак, котів чи хижих тварин негайно повідомляти ветеринарну установу

5. Власникам котів і собак дозволяється виводити собак в загальні двори або на вулицю тільки на короткому повідку і наморднику, крім собак дрібних порід, на яких у реєстраційному посвідченні  зроблено відповідну відмітку.

6. Забороняється :

а) тримати собак, котів і хижих тварин незареєстрованими;

б) продавати собак, котів і хижих тварин у невстановлених місцях;

в) приводити собак і котів у приміщення магазинів, їдалень, дитячі майданчики, бульвари, пляжі, парки, сквери, сади;

 г) жорстоко поводитись з собаки, котами і хижими тваринами, залишати бездоглядними, безцільно знищувати;

д) викидати трупи тварин або закопувати в землю.

7. Реєстрація собак і котів, що їх тримають громадяни, видача реєстраційних посвідчень, номерних знаків проводиться КП «Житлокомунсервіс – Т» згідно інструкції управління ЖКТ  ОДА.

8. Громадяни які тримають собак вносять плату за комунальні послуги.

9. Собаки незалежно від породи, в тому числі і ті, які мають ошийник з номерними знаками і намордники, які знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, скверах, садах, парках, бульварах, пляжах, в дворах та інших місцях громадського користування, а також бездоглядні коти вважаються бродячими і підлягають відлову.

10. Службові особи підприємств, установ і організацій, КП «Житлокомунсервіс-Т», будинкові та вуличні комітети  зобов’язані:

а) слідкувати за своєчасною реєстрацією і перереєстрацією власниками собак і котів та додержання ними цих Правил;

б) тримати підвали, горища та інші підсобні приміщення закритими або відповідно обладнаними для запобігання проникнення туди тварин.

11. За порушення цих Правил громадяни і службові особи (керівники підприємств, організацій, установ), які є власниками собак, котів, або хижих тварин, несуть відповідальність у встановленому порядку згідно з ст. 89, 154 Адміністративного Кодексу України.

12. Контроль за додержання цих Правил громадянами, підприємствами, організаціями і установами здійснюється органами комунальної служби, органами державного ветеринарного нагляду, державного санітарного нагляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь