Правила утримання собак, котів і хижих тварин в селищі Теплик

Дата: 31.10.2019 16:50
Кількість переглядів: 1163

Фото без опису

1.  Ці Правила поширюються на підприємства, установи, організації, а також громадян, що тримають котів, собак і хижих тварин в селищі Теплик.

2. Підприємства, організації, установи і громадяни – власники собак, котів і хижих тварин зобов’язані суворо дотримуватись санітарно гігієнічних норм і правил їх утримання при умові обов’язкового забезпечення безпеки людей.

3. При додержані вимог зазначених в пункті 2 цих Правил, дозволяється тримати:

а) собак і котів (не більше одного) – у квартирах,  в яких проживає одна сім’я, а також в будинках, що належать громадянам на правах особистої власності.

У квартирах, де проживає кілька сімей, допускається тримання собаки або кота лише при згоді всіх жильців квартири. При цьому не дозволяється тримати собак і котів в місцях загального користування (коридори, сходові площадки підвали тощо).

б) собак, котів і хижих тварин - у  «зоокутках», «живих кутках», дитячих закладах з дозволу санітарно – епідеміологічної і ветеринарної служби;

в) собак у населеному пункті, у вільному вигулі на ізольованій, добре огородженій території (в ізольованому приміщенні) на прив’язі або без неї;

г) собак на підприємствах, в установах і організаціях для охорони - на блоках, в обладнаних приміщеннях або на прив’язі.

Тримання собак і котів підприємствам, установам і організаціям допускається за погодженням з ветеринарними установами.

4. Власники котів, собак і хижих тварин зобов’язані:

а) щороку реєструвати (перереєстровувати) собак, котів і хижих тварин віком від двох місяців і старше. При первинній реєстрації собак, котів і хижих тварин їх власникам видаються реєстраційні посвідчення і правила їх утримання, а собак, крім того і номерні знаки.

Новопридбані собаки, коти і хижі тварини повинні бути зареєстровані в п’ятиденний термін;

б) тримати сторожових собак на прив’язі і спускати їх з прив’язі лише в закритих дворах, що виключають можливість втечі, про наявність собак застерігати написом;

в) не допускати, щоб собаки і коти забруднювали місця загального користування в будинках, дворах і на вулицях. Прибирати екскременти тварин;

г) про захворювання собак, котів чи хижих тварин негайно повідомляти ветеринарну установу

5. Власникам котів і собак дозволяється виводити собак в загальні двори або на вулицю тільки на короткому повідку і наморднику, крім собак дрібних порід, на яких у реєстраційному посвідченні  зроблено відповідну відмітку.

6. Забороняється :

а) тримати собак, котів і хижих тварин незареєстрованими;

б) продавати собак, котів і хижих тварин у невстановлених місцях;

в) приводити собак і котів у приміщення магазинів, їдалень, дитячі майданчики, бульвари, пляжі, парки, сквери, сади;

 г) жорстоко поводитись з собаки, котами і хижими тваринами, залишати бездоглядними, безцільно знищувати;

д) викидати трупи тварин або закопувати в землю.

7. Реєстрація собак і котів, що їх тримають громадяни, видача реєстраційних посвідчень, номерних знаків проводиться КП «Житлокомунсервіс – Т» згідно інструкції управління ЖКТ  ОДА.

8. Громадяни які тримають собак вносять плату за комунальні послуги.

9. Собаки незалежно від породи, в тому числі і ті, які мають ошийник з номерними знаками і намордники, які знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, скверах, садах, парках, бульварах, пляжах, в дворах та інших місцях громадського користування, а також бездоглядні коти вважаються бродячими і підлягають відлову.

10. Службові особи підприємств, установ і організацій, КП «Житлокомунсервіс-Т», будинкові та вуличні комітети  зобов’язані:

а) слідкувати за своєчасною реєстрацією і перереєстрацією власниками собак і котів та додержання ними цих Правил;

б) тримати підвали, горища та інші підсобні приміщення закритими або відповідно обладнаними для запобігання проникнення туди тварин.

11. За порушення цих Правил громадяни і службові особи (керівники підприємств, організацій, установ), які є власниками собак, котів, або хижих тварин, несуть відповідальність у встановленому порядку згідно з ст. 89, 154 Адміністративного Кодексу України.

12. Контроль за додержання цих Правил громадянами, підприємствами, організаціями і установами здійснюється органами комунальної служби, органами державного ветеринарного нагляду, державного санітарного нагляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних